Vacature: Corporate Communications Manager bij Accenture

26 januari 2011, 06:08

Geef een wereldwijd top 50 merk meer gezicht in Nederland.

Als Corporate Communications Manager geef je leiding aan het corporate communications team van Accenture Nederland, bestaande uit tenminste drie mensen. Jouw team is verantwoordelijk voor de strategie, het ontwerp en de uitvoering van programma’s op het gebied van het corporate imago, recruitment marketing en interne communicatie.

Met jouw team zorg je voor de ontwikkeling van een lokale imagostrategie en concrete programma’s die aansluiten bij de bedrijfsstrategie en de reputatie en het merk van Accenture in de Nederlandse markt versterken. Allereerst betekent dit marketingcommunicatie richting onze klanten en potentiële klanten. Een ander onderdeel hiervan is de ontwikkeling van een lokale recruitment marketing strategie en het ontwerpen van lokale recruitment marketing programma’s die aansluiten bij de wervingsdoelstellingen van de business. Je zorgt ervoor dat Accenture de beste talenten aantrekt en de wervingsdoelstellingen realiseert. Ook ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een lokale interne communicatiestrategie en het ontwikkelen van programma’s die bijdragen aan het betrekken en behouden van onze beste taltenten. Je zorgt voor een optimale ervaring van Accenture als ‘great place to work’.

Je deelt lokaal kennis op alle aspecten van ons wereldwijde imago en merk en stuurt de executie van wereldwijde imagoprogramma’s in Nederland aan, inclusief eventuele aanpassingen aan de Nederlandse situatie.

Je ontwikkelt een goede relatie met de Country Managing director en de andere leden van het Nederlandse Ledership Team en adviseert hen op het gebied van corporate communicatie.

Plaats in de organisatie

Je behoort tot het Geographic Marketing and Communications team van Accenture in Nederland en maakt deel uit van het Nederlandse Marketing Management Team. Je werkt nauw samen met de andere marketingfuncties, in het bijzonder met de PR Manager. Je rapporteert aan de Marketing Director Nederland.

Kwalificaties

 • Afgeronde Masteropleiding
 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring in marketing communicatie of corporate communicatie, bij voorkeur in een grote en complexe organisatie.
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, bij voorkeur een native English spreker die de Nederlandse cultuur goed begrijpt en in staat is om communicatie in de Engelse taal in een Nederlandse context te plaatsen.
 • Uitgebreide vaardigheden op het gebied van marketing en communicatie, in het bijzonder in branding, messaging en nieuwe/social media.
 • De juiste mentaliteit hebben om dingen voor elkaar te krijgen. Creatief en denkend vanuit het grotere plaatje, maar gefocust op het realiseren van resultaat.
 • In staat om leiders op het hoogste niveau binnen Accenture’s grote matrixorganisatie te beïnvloeden door relaties te bouwen en goede zichtbaar te zijn op executive-niveau.
 • Goede projectmanagementvaardigheden (inclusief voortgangsrapportages, budget management en financial reporting).
 • Bewezen leiderschapskwaliteiten, goed in team building, supervisie, mentoring en het aansturen van diverse teams.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Je werkt samen met getalenteerde collega’s uit binnen- en buitenland en biedt op het gebied van corporate communicatie de ondersteuning die nodig is om onze organisatie optimaal te laten presteren. Er is veel ruimte voor opleidingen, zowel vakinhoudelijk als gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook biedt Accenture je de kans om vanuit je expertise bij te dragen aan het vooruitstrevende corporate citizenship programma.

Bovendien bieden wij je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:

 • 13e maand;
 • aantrekkelijke mobiliteitsregeling;
 • laptop en smartphone (bijv. een iPhone 4);
 • kortingsregeling bij een selectie van sportscholen;
 • kortingen op aandelen Accenture.

Interesse?

Dan maken we graag kennis met je. Als je wilt solliciteren kan je je CV en motivatie sturen naar Maika Cobussen via {encode=”Maika.cobussen@accenture.com” title=”Maika.cobussen@accenture.com “}. Je kan ook met Maika contact opnemen voor meer informatie over deze vacature.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Over Accenture

Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met consulting, technology services en outsourcing. Met meer dan 204.000 medewerkers, waarvan 2.500 in Nederland, bedienen we klanten in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high performance organisaties te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle bedrijfstakken en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2010, bedroeg 21,6 miljard Amerikaanse dollar.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!