Nielsen: Mobile youth around the world

17 januari 2011, 06:17

De mobiele telefoon speelt een steeds belangrijker rol in ons leven. M-commere, F-commerce, sneller smartphones, het delen van je locatie, mobiel inchecken en lbs-marketing: de ontwikkelingen gaan hard. Vooral bij de jeugd van nu, die met de telefoon in de broekzak opgroeit als een ‘connected’ generatie. Nielsen onderzocht in ‘Mobile Youth Around the World’ (NL niet meegenomen dat is jammer) hoe jongeren anno nu de mobiele telefoon gebruiken, welke ze gebruiken, hoe het zit met het data- en mobiel internetgebruik.

Het rapport biedt, ondersteund met kekke graphics zoals we dat van Nielsen gewend zijn, interessante inzichten voor marketeers in een generatie beslissers en consumenten die eraan zit te komen. In het rapport vind je data van jongeren uit Brazilie, Rusland, India, China, Vietnam, Duitsland, U.S., U.K., Spanje en Italië. Uit de inleiding:

“Usage patterns vary greatly among youth throughout the world, demonstrating how culture, economy and age can all play a large part in mobile behavior. These factors affect device selection, payment and usage. Understanding whether behaviors are a function of age or other environmental factors can help marketers communicate more effectively with this key demographic through mobile services and devices.”

Datagebruik

Redenen voor gebruik

Gebruik mobiel internet

Smartphone vs Feature phone

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Morris Ray

    Ik ben de heer Morris Ray, een legitieme en een gerenommeerde geldschieter. We fondsen uit aan particulieren die behoefte hebben aan financiële bijstand te verlenen, we geven lening aan mensen die een slecht krediet hebben of behoefte aan geld om rekeningen te betalen, te investeren voor het bedrijfsleven.

    Bent u op zoek naar lening? je hebt geen zorgen te maken, want je bent op de juiste plaats bied ik lening tegen lage rente van 3% dus als u behoefte heeft aan een lening ik wil dat je gewoon contact met mij opnemen via dit e-mailadres: morris_ray123@outlook.com


    27 mei 2014 om 09:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!