Vacature: Senior Pricingmarketeer bij NS

20 januari 2011, 06:23

Referentie nr. NSR0178

Provincie Utrecht

Plaats Utrecht

Vacaturetype Professional

Werkveld Marketing & Sales

Opleidingsniveau WO

Functie

Als Senior Pricingmarketeer ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en optimalisering van het portfolio en het prijsbeleid van NS voor zowel de bedrijven- als de consumentenmarkt. Aan de hand van toekomstige ontwikkelingen op het gebied van personenvervoer, mogelijkheden OV-chipkaart en productverbeteringen zorg je voor verdere waardecreatie van de totale product- en dienstenportfolio. Tevens ben je verantwoordelijk voor (regie op) de vertaling van de prijsstrategie naar processen en pricingsystemen binnen de NS. Daarnaast ben je gesprekspartner naar derde partijen (bus, tram, metro maar ook NS Hispeed) om succesvolle en winstgevende samenwerkingsverbanden op te zetten. Intern ben je het aanspreekpunt voor alle pricinggerelateerde zaken.

Wij vragen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie beschik je over een afgeronde WO opleiding. Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring als marketeer met aantoonbare ervaring met tariefstelling/prijsstelling. Kennis van de B2C en B2B markt is een pre.

Je bent initiatiefrijk en creatief, hebt oog voor markt én klant en bent in staat om de uitkomsten van analyses te vertalen in een consistent beleid dat bijdraagt aan de resultaten van de NS. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden (presentatie- en schrijfvaardigheid) die je zowel extern als intern inzet. Naast een sterk analytisch en conceptueel vermogen, ben je in staat om commerciële vraagstukken te onderbouwen en over te dragen binnen de organisatie.

Bedrijfsonderdeel

Hoe breng je NS bij de reiziger, en de reiziger bij NS? De antwoorden zijn even talrijk als creatief: het ontwikkelen van een nieuw aanbod in de markt, het opzetten van een landelijke marketingactie, het ontwikkelen van een compleet nieuwe treinsoort, inclusief de bijkomende communicatie en organisatie. Alles is bespreekbaar, zolang het leidt tot meer en betere dienstverlening aan onze klanten op basis van een gezond rendement voor de langere termijn. Momenteel richt NS zich op het aanbieden van integrale dienstverlening. Want de reis van de klant beperkt zich niet tot één schakel, maar is een totaalpakket aan diensten die de klant van deur tot deur brengt in plaats van station naar station..

NS Commercie houdt zich bezig met de doorvertaling van de visie van NS Reizigers naar de klant. Hierbinnen is de afdeling Consumenten verantwoordelijk voor alle marketing en sales activiteiten in haar segment, alsmede het initiëren van de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Wij bieden

Werken bij NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken een belangrijke rol spelen. Het is boeiend en biedt veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. Het betreft een fulltime functie met uitzicht op vast dienstverband. Het aanvangsalaris is afhankelijk van al opgedane kennis en ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn als uitstekend te bestempelen, waaronder een 1e klas treinkaart en prima pensioenregeling.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Sandor Snoeren, Corporate Recruiter op het nummer 06 – 20277154 of solliciteer direct.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!