Google helpt je helpen

Google helpt je helpen
, ING Groep
@evr

Tijdje geleden al getwitterd maar toch nog even een snelle posting hier aangemaakt, omdat het denk ik wel een handig initiatief is van Google voor onze lezers. Er is een redelijk kans dat je bij familiebezoek tijdens de kerstdagen weer eens gevraagd wordt om te helpen bij een simpel computerprobleem zoals het aanpassen van bureaublad oi.d. Gelukkig biedt Google dit jaar hulp!

Onder de naam Teach Parents Tech bieden ze je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je ouders een mailtje te sturen inclusief instructievideo om simpele technische zaken zelf op te lossen, denk aan het aanpassen van het bureaublad aan te passen, aanmaken van bookmarks te maken, een blog te starten of een restaurant in de omgeving te vinden etc. Hieronder een voorbeeld van een mailtje dat je kunt laten aanmaken rondom het verkorten van een URL.

Hello Dad,

I’m really worried that you’ve been using your computer these days.
It just so happens that I put together this tech support care package for you. I picked out some videos that you can use to learn how to:

Hope you find these helpful! Now, I trust you’ll be self sufficient.

Love,

Erik

Mooie insteek van Google om je te helpen anderen te helpen en daarbij tevens subtiel Google even onder de aandacht te brengen bij een doelgroep met wat minder know-how van techniek. Nu alleen ook nog even een Nederlandse versie ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Waar Google al niet goed voor is.

    geplaatst op
  • Moeten je ouders natuurlijk wel Engels spreken ;)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.