Brouwer en Boonstra winnen Adwards 2010

Brouwer en Boonstra winnen Adwards 2010

Gijsbregt Brouwer (@gijsbregt, blogger hier op Marketingfacts, drijvende kracht achter Sport28) en Claire Boonstra (@claireboo, co-founder Layar) hebben gisteren de Adwards 2010 gewonnen. Deze prijs, geïnitieerd door OMG en uitgereikt tijdens het jaarlijkse IAB-congres Interact in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar een waardevolle innovatieve bijdrage hebben geleverd aan de online branche in brede zin.

De jury koos Boonstra vanwege het succes dat ze heeft met Layar. Het bedrijf is pas anderhalf jaar oud maar staat internationaal goed op de kaart vanwege de ontwikkeling van augmented reality. Vorige maand kreeg Layar in een tweede tweede financieringsronde een kapitaalinjectie van 14 miljoen dollar. Brouwer ontving de prijs vanwege zijn inspanningen om de sportwereld bekend te maken met online media en marketing. Eind mei lanceerde hij Sport28.nl, sommige verhalen van dat platform worden ook hier op Marketingfacts gepubliceerd.

De jury bestond uit Joost Phoelich (IAB), Marjolijn Kamphuis (OKGO.nl, vorig jaar winnares), Mathys van Abbe (Mobypicture, vorig jaar winnaar), Rebecca Rijnders (Emerce), ikzelf en Edwin Basten (OMG).

Foto’s: Marco Derksen


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.