Groei Twitter vlakt af in VS

15 december 2010, 08:59

De validiteit van dit stuk op TechCrunch werd in twijfel getrokken in de comments en in diezelfde comments werd nog naar twee andere bronnen verwezen om de strekking van het verhaal te onderstrepen: de groei van Twitter in de VS is aan het stagneren, in tijden waarin Facebook groeit als kool en qua unieke bezoekers zes keer zo groot is. De groei van Twitter, zo schrijft TechCrunch, komt nog vooral van overzees. Maar de discussie over de cijfers stopte daar niet mee en zal ook niet stoppen. Uiteraard is het startpunt van de discussie standaard: het alleen meten van de Twitter.com client en niet het meten van alle api’s door comScore.

Google Trends

comScore

Compete

So….what?

Vraag is of het allemaal uitmaakt. Hieronder staat een hele boeiende opmerking uit de comments op TechCrunc om mee te nemen in je overpeinzingen over de toekomst van Twitter (zie ook dit artikel) en de waade van het aantal bezoekers van een client als Twitter.com:

“Could Twitter, at least in the US, be morphing into more of a broadcast medium, rather than a site for user generated content? Does this mean that the number of people who visit Twitter.com or who use any client is becoming a less meaningful measurement of Twitter’s influence? Many more people know what happens on Twitter than those who ever use a Twitter client. “

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Oli4b

  Groeit Facebook snoeihard in de US, zou dat ook niet overzees zijn?


  15 december 2010 om 12:58
  mgvandenbroek

  @oli4b: Hangt ervan af aan welke kant van de zee je staat.


  15 december 2010 om 13:23
  Buck

  Personally I do both; I look on Mapquest before I leave and look at my route and the apmxroipate cross streets of my destination and then I use GPS. For me, GPS has saved me quite a bit when I was completely lost.


  25 april 2016 om 22:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!