Star Wars in AR en gebundelde Bitly’s

21 november 2010, 08:37

Elke week hier een overzicht van opmerkelijke innovaties en creatieve uitingen op Idealize. Met deze week: Star Wars in augmented reality, een op afstand afstelbare stoel, gebundelde Bit.ly’s en een babyslaapzak. Star Wars-fans kunnen zich sinds donderdag Luke Skywalker wanen in de echte wereld. Augmented reality iPhone-app ‘Star Wars Arcade: Falcon Gunner’ is uitgekomen. De applicatie bevat een spelonderdeel met camerabeelden die afkomstig zijn van de iPhone-lens. Daardoor lijkt het bijvoorbeeld net alsof ruimteschepen daadwerkelijk rondom een echte flat vliegen.

Gamers kunnen hun character besturen door hun iPhone te draaien en gebruik te maken van de aanraakbediening. Ook is er een modus waarbij de achtergrond niet afkomstig is van de cameralens.

Op afstand afstelbare stoel

De start-up hoopt binnenkort ook een iPad-versie van het spel te introduceren, en later ook andere Star Wars-games te maken.Ook een fabrikant van auto-onderdelen kwam deze week met een applicatie. Faurecia ontwikkelde een smartphone-applicatie en op afstand bestuurbare stoel, omdat de door het bedrijf ontworpen stoelen op wel meer dan tien verschillende manieren af te stellen zijn. Daardoor kan het moeilijk zijn om de ultieme combinatie van afstellingen te vinden voor automobilisten, die door bijvoorbeeld lange afstanden wel een goede houding nodig hebben.

Lengte

De zogenaamde SmartFit-applicatie vraagt de gebruiker eerst om persoonlijke, fysieke informatie in te vullen, zoals lengte en gewicht. Verder heeft het een foto nodig, waarbij je zittend in beeld bent.

Met die foto kun je op SmartFit exacter de lengte van je lichaamsdelen meten. De ingevoerde gegevens gaan naar de server van Faurecia, die uiteindelijk een bestand terugstuurt met daarin de ideale stoelafstellingen. De gebruiker kan dit bestand via Bluetooth doorsturen naar de stoel, die automatisch zichzelf afstelt.

Gebundelde Bit.ly’s

Waar de beenruimte niet goed is bij een verkeerd afgestelde autostoel, is er ook op internet soms ruimtegebrek: Eén van de populairste linkverkorters op internet, Bit.ly, lanceerde een nieuwe optie van zijn internetdienst, die een uitkomst is voor de krappe 140 tekens-ruimte op Twitter.

Met Bit.ly Bundles is het namelijk nu mogelijk meerdere links in te korten tot één link. Gebruikers van Bit.ly Bundles kunnen extra veel informatie via sociale netwerken versturen. Zij kunnen de links in een ‘bundel’ plaatsen en kunnen de volgorde veranderen, notities plaatsen en reacties op andere Bundles achterlaten.

Babyslaapzak

Soms is ruimtegebrek ook goed: de altijd krappe slaapzak zorgt ervoor dat je het warm krijgt. En je kunt er zelfs levens mee redden: het bedrijf Embrace ontwikkelde de Infant Warmer, een ingenieuze slaapzak voor baby’s. Het product kan baby’s vier tot zes uur warm houden. De nylon zak, die lijkt op een buidel, bevat aan de binnenkant een lap, die gevuld is met een soort wax. De lap kan op twee manieren verwarmd kan worden, elektrisch of met warm water. Daarna duurt het weer twintig minuten om de slaapzak op te warmen.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!