Albert Heijn lanceert webversie van Appie

18 november 2010, 04:01

De officiële lancering staat voor volgende week gepland, maar is nu al live: Albert Heijn lanceert Appie voor het web. Tony Vendrig, directeur Business Development Ahold Europe zei tijdens een talkshow van GS1 Live gisteren dat er een webversie van Appie aankomt. Vendrig noemde de app in het kader van een discussie over het belang van datakwaliteit; hoe meer consumenten toegang krijgen tot productinformatie, hoe groter de noodzaak voor betrouwbare artikelgegevens. De succesvolle boodschap applicatie van ‘s lands grootste grootgrutter is hiermee dus device-onafhankelijker geworden en voor iedereen zonder smartphone te gebruiken. De testversie van Appie staat op dit moment online.

Vorige week nog lanceerde Albert Heijn een update van Appie met een paar kleine verbeteringen. Met de gewone app kun je recepten delen via Facebook en Hyves. Ook kun je je eigen recepten versturen via e-mail en een boodschappenlijstje kun je voortaan vanuit de app sms’en. Het werkt ook, natuurlijk, vanuit de webversie. Heb het net even geprobeerd. Had zin in bier en in borrelhapjes….

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Doggers

    Misschien nog goed om te weten, AH laat nog weten dat:

    1) Appie is gebouwd in HTML 4 en op sommige onderdelen HTML 5.

    2) Het synchroniseren: Appie kan je boodschappenlijst synchroniseren tussen ah.nl en je mobiel. Zo heb je altijd en overal je boodschappenlijst bij de hand. Vanuit onze gebruikers weten we dat sommigen ook graag samen aan één lijstje willen werken. We geven dan de tip om met hetzelfde profiel in te loggen en tussen bijvoorbeeld een laptop thuis en een mobieltje (of twee mobieltjes) te synchroniseren.


    18 november 2010 om 10:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!