SlideshareReview (99): NO Social strategy

SlideshareReview (99): NO Social strategy

Deze presentatie is een onvervalste klassieke verkooppitch voor een marketingbureau.Neem een uitdagende titel en een motto met de waarheid van een koe. Vul dat aan met een succesverhaal. En sluit af met de boodschap dat ook jouw bedrijf zo’n zelfde succesverhaal kan krijgen / kopen. Maar in al zijn doorzichtigheid is deze presentatie wel de moeite van het bekijken waard. Want de boodschap dat je helemaal géén sociale media strategie nodig hebt, is op z’n minst interessant.

You Don't Need a Social Media Strategy (Los Angeles Edition)

View more presentations from Eric Weaver.

Eric Weavervan Tribal DDB stelt zichzelf voor als marketeer in hard en nieren, en tevens een internetter van de oude stempel. Weaver beschrijft hoe er al zolang hij marketeer is, onderling gekijfd wordt over de beste methodes. In zijn optiek wordt het huidige onderlinge gekift gedomineerd door:

“You need a social media strategy”

Nonsens, zo stelt Weaver. Een social media strategy let uitsluitend op het medium. En het gaat - ongeacht het medium dat je gebruikt - uitsluitend om: Interact,share, get of your ass.

In de daarop volgende sheets onderbouwt Weaver zijn stelling op overtuigende wijze. Daarna laat hij zijn successtory zien: de inzet van het mannetje Salty in een (jawel) multi-mediale campagne voor Knorr. De boodschap is overtuigend. Het voorbeeld van Salty erg leuk om te bekijken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Interessant en leuk, hoog waarheidsgehalte. Punt van kritiek is dat ik het nog steeds erg campagne-gedreven vind en hij komt niet tot een duurzaam voorbeeld van de inzet van social media.

    geplaatst op
  • Goed verhaal, mooie case. :)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.