SlideshareReview (99): NO Social strategy

21 oktober 2010, 03:49

Deze presentatie is een onvervalste klassieke verkooppitch voor een marketingbureau.Neem een uitdagende titel en een motto met de waarheid van een koe. Vul dat aan met een succesverhaal. En sluit af met de boodschap dat ook jouw bedrijf zo’n zelfde succesverhaal kan krijgen / kopen. Maar in al zijn doorzichtigheid is deze presentatie wel de moeite van het bekijken waard. Want de boodschap dat je helemaal géén sociale media strategie nodig hebt, is op z’n minst interessant.

You Don't Need a Social Media Strategy (Los Angeles Edition)

View more presentations from Eric Weaver.

Eric Weavervan Tribal DDB stelt zichzelf voor als marketeer in hard en nieren, en tevens een internetter van de oude stempel. Weaver beschrijft hoe er al zolang hij marketeer is, onderling gekijfd wordt over de beste methodes. In zijn optiek wordt het huidige onderlinge gekift gedomineerd door:

“You need a social media strategy”

Nonsens, zo stelt Weaver. Een social media strategy let uitsluitend op het medium. En het gaat – ongeacht het medium dat je gebruikt – uitsluitend om: Interact,share, get of your ass.

In de daarop volgende sheets onderbouwt Weaver zijn stelling op overtuigende wijze. Daarna laat hij zijn successtory zien: de inzet van het mannetje Salty in een (jawel) multi-mediale campagne voor Knorr. De boodschap is overtuigend. Het voorbeeld van Salty erg leuk om te bekijken.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

2 Reacties

  paul luedke

  Interessant en leuk, hoog waarheidsgehalte. Punt van kritiek is dat ik het nog steeds erg campagne-gedreven vind en hij komt niet tot een duurzaam voorbeeld van de inzet van social media.


  21 oktober 2010 om 05:15
  Swaller

  Goed verhaal, mooie case. 🙂


  21 oktober 2010 om 07:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!