Facebooken via Skype, internetten in de badkamer en eyetracking in de auto

17 oktober 2010, 15:23

Elke week hier een overzicht van opmerkelijke innovaties en creatieve uitingen op Idealize. Met deze week onder meer: een spiegel met internet, een autowekker, Facebooken via Skype en wokken voor dummies. Dat gaat druk worden in de badkamer in de toekomst. Sta je ’s ochtends vroeg op, zie je je vrouw en je kinderen allemaal voor de spiegel staan. Niet omdat ze zichzelf aan het opmaken zijn, maar omdat ze het ontbijtnieuws en het weerjournaal willen checken.

Het Hong Kongse Cybertecture brengt binnenkort namelijk een interactieve spiegel op de markt, die verbonden is met het internet. Deze ’smart mirror’ onderscheidt zich van andere spiegels door het grote aantal functies. Een gebruiker kan namelijk via de WiFi-aansluiting in de spiegel een e-mail lezen, zijn gezondheid op peil houden, het weerjournaal en zelfs tv kijken.

De spiegel is niet alleen geschikt voor in de badkamer. Zo is het systeem op te hangen in publieke toiletten en ziekenhuizen.

Autowekker

Mocht voor jou, na een korte nacht en een karig ontbijt, een lange autorit voor de boeg staan, dan hoef je binnenkort mogelijk niet te vrezen dat je in je wagen in slaap valt. Duitse onderzoekers van het Fraunhofer Instituut hebben voor jou een eyetrack-systeem ontworpen dat de oogbewegingen van vermoeide bestuurders meet. Met deze informatie kan het de persoon in kwestie waarschuwen. Het eyetrack-systeem meet onder andere de tijd dat de ogen dicht zijn, de focus op de weg en de positie van het hoofd. Mocht de bestuurder een norm overschrijden, dan klinkt een alarm zodat hij of zij wakker blijft.

Facebooken via Skype

Eenmaal uitgestapt, ga je ergens op locatie achter je laptop zitten. Omdat je een aantal zakelijke telefoongesprekken wil voeren, wend je je tot VoiP-dienst Skype. Maar op het moment dat je inlogt, check je ook direct even de status updates van je Facebook-vrienden.

Skype heeft deze week namelijk een nieuwe versie van zijn Windows-dienst gelanceerd. Belangrijkste verandering is het feit dat sociaal netwerk Facebook intensief verwerkt is in het programma. Nadat een gebruiker van ‘Skype 5.0 for Windows’ zijn account in verbinding brengt met Facebook Connect, kan deze de Facebook News Feed, inclusief status updates en ‘Likes’, bekijken en bewerken binnen de browser van Skype.

Wokpan voor dummies

Eenmaal thuis gekomen van een lange werkdag, ben jij degene die die avond ook moet koken. Maar eigenlijk ben je geen keukenprins. Geen nood, hou het makkelijk met een wokmaaltijd. En met een nieuwe Nederlandse wokpan, de Boomerang, zorg je ervoor dat je nooit meer voedsel uit de pan laat vallen als je flink aan het roeren bent. De vorm van de pan maakt het bovendien mogelijk je eten eenvoudig om te keren zonder strapatsen uit te halen.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!