SlideshareReview (95): Trends, trends, trends

23 september 2010, 04:27

Trends: je gelooft erin, of niet. De wereld zit vol met mensen die beweren beter dan anderen te weten wat er komen gaat. Zij watchen trends. Zij zien de toekomst.

Deze presentatie van Bob van Leeuwen is recht voor zijn raap. Ik behoor zelf tot de non-believers, maar deze presentatie biedt af en toe leuke denkbeelden. Van Leeuwen schetst de tijdgeest die volgens hem onder andere tot minder privatisering leidt. Daarmee is duidelijk dat de presentatie alweer een paar maanden oud is. Want Rutte en minder privatisering???

Trendpresentatie 2010

De presentatie zit gelikt in elkaar, maar begint en eindigt nogal abrupt: een lege sheet om mee te starten. En aan het eind geen afsluitende sheet.

Opvallend zijn de algemene consumententrends die Van Leeuwen als tijdgeest ziet: het einde van de bonus-cultuur, minder ik-tijdperk, minder privatisering en meer het Rijnlandse model.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

1 Reactie

    Oli4B

    Leuke preso van mijnheer van Leeuwen!


    23 september 2010 om 05:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!