Interactieve thriller ‘72 uur’: nieuwe campagne Rijksoverheid

Interactieve thriller ‘72 uur’: nieuwe campagne Rijksoverheid

KONG heeft vandaag de interactieve thriller ‘72 uur’ online gezet. Hierin moet een vrouw zien te overleven zonder telefoon, internet, stroom en water. Jij als kijker kan het verhaal direct beïnvloeden door diverse keuzes te maken om de vrouw te helpen, via de muis, met de webcam en je kunt haar zelfs opbellen. ‘72 uur’ is een campagne van de Rijksoverheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken om burgers beter voorbereid te laten zijn op een ramp.

De vrouw krijgt te maken met een telefoon die het niet doet, drinken dat op raakt, zit zonder verlichting en moet lastige keuzes maken. 72 uur opgesloten in huis: red jij het? is onderdeel van de campagne van de Rijksoverheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken ‘Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand’ en is erop gericht het publiek een beeld te schetsen van wat er kan gebeuren tijdens een ramp. Als de sirenes afgaan is het de bedoeling binnen te blijven, maar dan…?

Bezoekers van de site kunnen de vrouw helpen door met de muis keuzes te maken, maar ook door haar via de telefoon een opdracht te geven en de webcam te gebruiken om beweging te simuleren, om de kijker zoveel mogelijk bij het verhaal te betrekken.

Creative Director Yacco Vijn (@yaccovijn) over de campagne:

“Het gebruik van telefonie en webcam op deze wijze is volgens ons nog niet eerder vertoond, zeker omdat je een uniek telefoonnummer krijgt om te bellen: vroeger moest je dan ook nog een code invoeren om ‘contact’ met de site te kunnen maken. Op deze manier lijkt het alsof je direct contact hebt met wat er gebeurt in de film. Verder is dit denk ik de eerste online campagne waarin je virtueel je hoofd kan stoten.”

Na afloop kun je het doorsturen naar vrienden of delen op Facebook, Hyves en Twitter. Alles komt uiteindelijk samen op het platform www.nederlandveilig.nl.

72 uur’ is geregisseerd door filmregisseur Jelmar Hufen en de hoofdrol wordt gespeeld door upcoming actrice Nyncke Beekhuyzen (‘Julia’s Tango’, ‘Lotte’, ‘Verborgen Gebreken’).

Credits online campagne ‘72 uur’

Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken
Bureau: KONG | @kongamsterdam
Creatie: Marthe Noordijk, Michael Vromans, Yacco Vijn (CD), Floris Hülsmann (CD)
Strategie: KONG
Interaction design: Vinesh Gayadin, Coen Grift
Productiemaatschappij: maarten.nl
Regisseur: Jelmar Hufen
D.O.P.: Gabor Deak
Muziek: Haaifaai Deluxe
Technische realisatie: Refunk
Producer: Monique Neuteboom
Account: Toprak Özturan, Tisha Hoppenbrouwers
Verantwoordelijk bij klant: Anne Linmans, Aafke Schaapherder, Monique Taal, Richard Visser


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Mooi gemaakt zeg!

  geplaatst op
 • machtig mooi!!!! Schrok me een hoedje toen ze de telefoon oppakte en tegen me begon te praten

  geplaatst op
 • Geweldig. Dat telefoongesprek voelde bizar "echt" aan.

  De dame in kwestie is natuurlijk wel een tikkeltje naief om (notabene tijdens een noodsituatie) zomaar klakkeloos het telefonisch advies van een volstrekte vreemdeling op te volgen.. ;-)

  geplaatst op
 • Is er ergens te lezen hoe men dit precies gemaakt heeft? Onder de indruk van zowel webcam 'truc' met beweging alswel het telefoon verhaal.

  geplaatst op
 • Het mag dan vernieuwend (?) en interactief zijn, het is echt een heule saaie film. Alleen vanuit vakmatige interesse kijk je dit uit. Wachtend op de verrassing die niet komt. Wel jammer.

  geplaatst op
 • Zeer verrassende interactieve film...... en moet zelfs bekennen dat ik er zelfs iets van opgestoken heb!

  geplaatst op
 • Fijn werk hoor! +1

  geplaatst op
 • ik vind dit dus echt masterlijk

  @krijn je klinkt als een oude jaloerse regisseur ;) hoezo mist er een ''verrassing'' het is niet de Honneymoon quiz ;)

  geplaatst op
 • Heel erg tof gedaan! Vernieuwend, sfeervol en verrassend. Ik denk ook dat er nog veel meer kan worden gedaan met dergelijke mechanismen, dus ik ben zeer benieuwd naar het verdere werk van KONG in de toekomst :)

  geplaatst op
 • echt schitterend en vernieuwend.

  geplaatst op
 • super gemaakt dit, grappig dat je haar ook kan helpen.
  ik schrok me dood man, toen ze opeens op nam.
  haha, respect!

  geplaatst op
 • Wat een ongelofelijke flauwe bangmakerij van de overheid! Hou de bevolking angstig en regeer!
  Zolang mensen bang zijn krijg je alles voor elkaar, privicy? weg ermee! Mensen die er vreemd uitzien? Verdacht, hou ze in de gaten! Iemand z'n bagage (koffertje!) vergeten op een station? Gooi het hele openbaar vervoer plat en laat het leger uitrukken!. Etc Etc Etc.
  ANGST ANGST ANGST.
  En natuurlijk is er tegen alle argumenten in alle redelikheid niet veel in te brengen, iedereen wil immers veilig zijn en zijn gezin beschermen.
  Dit gaat echter gewoon over macht.

  geplaatst op
 • Domme weergave van de werkelijkheid! Die griet doet het voorkomen alsof ze al 15 dagen afziet zonder eten of drinken met de daarbij behorende paniek, zie haar shaken!!! Tjonge jonge, daar winnen we de oorlog mee! Als de pleuris echt uitbreekt en mijn buurman weet dat ik 100 liter spa blauw voorrraad heb dan is mijn leven niet meer zeker, helpen?, elkaar? Laat me niet lachen! Het is ieder voor zich.....onthoud dat nou eens! Maak een goed noodpakket inclusief een wapen pakket, denk aan messen en kruisbogen en een klein hakbijltje en bescherm je spous.
  Vergeet de kaarsen niet en waterproof lucifers, te koop voor een habbekrats bij veel winkels. En veel geluk!!! Watch your back!!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.