ReclameReview: Caiway

ReclameReview: Caiway
, Hardcopy
@davidbrinks

De nieuwe commercial van Caiway is niet grappig, al is hij misschien wel zo bedoeld. Het is echt geen juweeltje dat je graag nog een keer wilt zien. Tenminste, dat was mijn reactie toen ik hem voor het eerst zag. Maar er wordt wel duidelijk gecommuniceerd dat Caiway op 10 oktober 2010 volledig overgaat op het digitale televisiesignaal. En daar gaat het natuurlijk allemaal om.

Credits:
Bureau: 105
Account: Remco Salfischberger, Evelyn Smits
Art: Teun Somers
Concept: Mathieu Winkel, Eddy Salfischberger
Copy: Mathieu Winkel
D.O.P.: Ruzbeh Babol
Producer: Mireille Lampe
Regie: Allard van der Werff
Strategie: Eddy Salfischberger
Productie: Pink Rabbit
Postproductie: De Grot
Geluid: Haai Faai Deluxe
Muziek: Monc Music

De doelstelling:
Zorgen dat klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden als Caiway op 10 oktober het analoge televisiesignaal voorgoed uitschakelt.

De uitwerking:
In de commercial volgen we een jongeman die werkelijk in ieder vertrek van zijn huis een televisie met digitale ontvanger heeft staan. Zélfs in de badkamer en in de keuken. Zo is hij volledig voorbereid als Caiway helemaal digitaal gaat op 10-10-10. Of..

Het oordeel:
De commercial is niet grappig, al is hij misschien wel zo bedoeld. Het is echt geen juweeltje dat je graag nog een keer wilt zien. Tenminste, dat was mijn reactie toen ik hem voor het eerst zag. Maar er wordt wel duidelijk gecommuniceerd dat Caiway op 10 oktober 2010 volledig overgaat op het digitale televisiesignaal. In de eerste seconden van de commercial wordt het verteld door de voice-over en in de laatste seconden zie je 10-10-10 in beeld, ook omdat daaraan een actiesite is verbonden. Die datum en de bijbehorende boodschap dat het analoge signaal uitgeschakeld wordt, zijn de speerpunten van de commercial. Zodra je dus weer een glimp opvangt van het filmpje, weet je weer waar het over ging. Om een boodschap over te brengen heb je dus geen hilarische commercial nodig, bewijst Caiway.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.