SlideshareReview (91): ROI van social media verhogen

19 augustus 2010, 03:34

Colleen Carrington gebruikt het TippingPoint model van Malcolm Gladwell om tips te geven over het verhogen van de Return on Investement van Social Media. Deze presentatie is uitgebreid, structureel (en wellicht wat saai) opgezet, maar biedt een goed overzicht. Carrington begint bij Maslov en eindigt met tips:

Increasing Social Media ROI Using Gladwell's Tipping Point Framework

Volgens Carrington geeft Maslov al een verklaring voor het gebruik van social media door grote groepen mensen: het gaat om ‘Love and belonging’ die elders niet of onvoldoende te vinden is. Om vervolgens te zorgen dat je (potentiële) klanten vinden wat ze zoeken, en jij daar voldoende return on investment uit haalt, is nodig:

  • the right people
  • a sticky idea
  • the right context

Carrington gaat in deze presentatie op een heldere wijze stap voor stap de verschillende onderdelen langs.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!