ReclameReview: TomTom (Master Yoda)

ReclameReview: TomTom (Master Yoda)

De originele stemmen uit Star Wars zijn nu beschikbaar zijn voor je TomTom. Om deze boodschap te verspreiden creëerde Pool Worldwide een aantal virals met in de hoofdrollen Master Yoda en Darth Vader. Heerlijk lijkt me dat, om met deze wereldberoemde karakters aan de slag te mogen in de creatiefase. Ik neem aan dat de verantwoordelijke creatieven zich prima hebben vermaakt bij het bedenken van de verhaallijnen en de vele kleine grappen in deze scripts.

Credits:
Bureau: Pool Worldwide
Account: Mayke van de Rijt
Creatie: Nick Schonfeld, Maarten Versteege, Hesling Reidinga, Erwin Kleinjan
Design: Sip Hipma
Klant: Jochen Fischer, Jeff Perron
Project management: Matthijs Horsman
Regisseur: Willem Gerritsen
Productie: Czar
Online: Egotribe

De doelstelling:
Verspreid online de boodschap dat de originele Star Wars stemmen nu beschikbaar zijn voor je TomTom.

De uitwerking:
Twee virals en een augmented reality game waarin Star Wars en enkele van haar karakters de hoofdrol spelen.

Het oordeel:
Het is natuurlijk geweldig als je virals mag bedenken met Master Yoda en Darth Vader (al eerder te zien) in de hoofdrol. Ik neem aan dat de verantwoordelijke creatieven zich prima hebben vermaakt bij het bedenken van de verhaallijnen en de vele kleine grappen in deze scripts. Oké, de virals duren best lang (meer dan 2 minuten), maar de karakters zijn zo bekend dat iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in Star Wars dit zeker wel wil zien. En dan krijgen ze grappige filmpjes te zien, waar de karaktereigenschappen van zowel Master Yoda als Darth Vader uitgebreid aan bod komen. En dan wordt ook nog eens de boodschap goed duidelijk gemaakt: de karakters spreken immers hun teksten in voor gebruik in je TomTom. Ik vind ze prachtig.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.