• Mobile
    wordt gesponsord door

Gratis en betaalde apps: Android en Apple

Gratis en betaalde apps: Android en Apple

Uit onderzoek van Distimo (startuponderzoekclub voor apps, via TechCrunch) blijkt dat meer dan de helft van de betaalde mobiele apps in de winkels van Android, Apple, Nokia en Palm geprijsd zijn ónder of op 2 dollar per app. Uitzonderingen hierop vormen de apps in de Blackberry App World en in de Windows Marketplace for Mobile, die zijn duurder. Interessante andere resultaten zijn die van de verhouding tussen de betaalde en de gratis apps. In de Android market is 57 procent van de apps gratis, bij Apple is dat 28 procent:

Twee keer zoveel gratis apps in de Android Market dan in Apple’s App Store. Android is hierin, als je naar de andere stores kijkt, de enige echte uitschieter (uit de comments op Techcrunch: “Yeah thats cause 57% of android apps are horribly made and lack features worth paying money for, you get what you pay for my friends, you get what you pay for.”). De verhouding tussen gratis en betaald ligt bij de meeste winkels op 1/4 of op 1/3. De percentages in bovenstaande tabel moeten afgerond zijn, want ze komen niet allemaal lekker op 100 uit.

 

Deze aantallen en verhoudingen zijn niet relatief gemaakt. Dat wil zeggen: ze vertellen ons niet veel over het aantal apps dat daadwerkelijk in de app store aanwezig is. Apple is daarin nog steeds heer en meester met 200.000 beschikbare apps. Grote vraag blijft natuurlijk of de andere platformen de inhaalslag kunnen maken, mét oog voor kwaliteit van de apps. Zie ook: “Samsung Bada: Nieuw OS open voor mobile developers”.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Oud nieuws toch? Dat Android meer gratis apps heeft dan Apple weten we allang. Het had leuk geweest als ze onderzoek hadden gedaan naar de kwaliteit van de apps, het aantal downloads per app, het profiel van de gebruiker enz enz. Dat Apple meer betaalde apps heeft is niet eens zo gek. Kijk naar het platform iTunes, wat het enorm makkelijk maakt om geld uit te geven. Android moet daar (bij mijn weten) nog een goed alternatief voor ontwikkelen.

    Ik zie dat Distimo een Nederlands bedrijf is, ben dus erg benieuwd naar hun reactie.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.