WCM en Internetbureau Top 10 2010

WCM  en Internetbureau Top 10 2010

Het jaarlijkse onderzoek van IT Commercie naar de WCM- en internetbureauconcurrentie top 10 kent dit jaar 2 nieuwe nummers 1. Bij de Web Content Management Systemen komt Sitecore op 1 uit en bij de internetbureaus verdringt Lost Boys Mirabeau van de eerste plek. Smartsite, vorig jaar nog op nummer 1 bij de Content Management Systemen, staat nu op plek 5 samen met SDL Tridion. GX behoudt een stevige tweede plek. Bij de OpenSource systemen laat Joomla een stijging zien, terwijl Typo3 daalt in de ranglijst. Greenvalley is van de lijst gevallen. Bij de internetbureaus zijn de verschuivingen groter.

Mirabeau staat voor het eerst in 3 jaar niet meer op de nummer 1 positie. eFocus, wij van Mangrove, en Clockwork dalen wat in de ranglijst, terwijl TamTam, Fabrique en Colours een lichte stijging laten zien. Doordat er vorig jaar flink wat gedeelde posities waren en dit jaar minder, vallen er ook flink wat bureaus van de lijst, waaronder: Info.nl, Evident, Tribal, c)solutions, Strawberries, Seneca en Snakeware. Nieuw in de lijst zijn NR6 en Netvlies. Hieronder de volledige lijst van 2010:

Lees het uitgebreide artikel over het onderzoek op ITCommercie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.