Post-roll op online video netwerk Ster: 95 procent kijkt commercial uit

25 juni 2010, 08:31

Voor Rabobank heeft digilogue, samen met Ster, als eerste een post-roll commercial ingezet. De post-roll commercial heeft voor deze campagne, zo meldt het persbericht, “opvallend goede resultaten behaald” en realiseerde een hogere clickrate ten opzichte van de pre-roll commercial. 95% van de kijkers heeft de post-roll commercial volledig uitgekeken, “een overweldigend succes”. De inzet van een pre-roll heeft inmiddels haar kracht bewezen en daarom heeft digilogue samen met Ster ook de kracht van een post-roll getest. De post-roll behaalde een clickrate van 8%. Bij dezelfde campagne heeft de pre-roll commercial een clickrate van 4% gerealiseerd.

Bijna 95% van de kijkers heeft de commercial helemaal afgekeken. De gemiddelde kijktijd van de 15 seconden durende commercial lag op ruim 14 seconden. ”De behaalde resultaten hebben ieders verwachting overtroffen”, zegt Nathalie Peters van digilogue. “Dat bijna iedereen de post-roll commercial heeft uitgekeken is een geweldig resultaat te noemen”.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Evert Jan Koning

    Logisch. pre-roll is voor branding, post-roll voor marketing. Zou ook niet dezelfde campagne moeten zijn mi.


    28 juni 2010 om 08:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!