Cannes Lions 2010

Cannes Lions 2010

Van 20 t/m 26 juni vindt de 57e editie van het internationale reclamefestival Cannes Lions plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement is een ontmoetingsplaats voor professionals in de com-municatie sector met een week lang seminars, workshops, master classes en exposities. Tevens is dit het moment waarop de Lions worden uitgereikt, de meest prestigieuze internationale reclame-prijzen. Enkele bijzondere sprekers dit jaar zijn Mark Zuckerberg (Facebook), de Amerikaanse acteur Ben Stiller en reclame legende Jeff Goodby. Namens Marketingfacts en Vereniging van communicatie adviesbureau’s (VEA) zal ik samen met @danischouten op Marketingfacts en op de speciale yesicannes.nl verslag doen van het festival. Dagelijks proberen we daarvoor een aantal Nederlandse deelnemers te interviewen. Heb je interesse in een interview, laat ons het dan even weten. Tot in Cannes!

Voor geinteresseerden heb ik ter voorbereiding op het festival een overzicht van de meest relevante en interessante websites over het festival op een rijtje gezet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Adformatie laat weten dat het vandaag (zondag) al een drukte van belang is in het Palais des Festivals:

  (...) De organisatie verwacht dit jaar weer een stijging in bezoekers. Vorig jaar lieten veel bureaus het afweten vanwege de crisis. Philip Thomas, festival ceo, verwacht ongeveer 8000 delegates. Volgens Thomas vinden met name internationale netwerken dat ze het moeilijk het nog een jaar te laten afweten. Het aandeel adverteerders onder de delegates in inmiddels tot 10 procent gestegen.

  Het totaal aantal inzendingen steeg dit jaar 7% tot 24.242, nadat er vorig jaar een grote daling was van 20% tot 22.652. Ook Nederland zond weer meer werk in, 439 inzendingen ten opzichte van 406 in 2009. Ons land won toen 14 Cannes Lions.

  De afgelopen jaren is het aantal categorieën in Cannes sterk gestegen. In 2002 waren er nog 5 verschillende categorieen, anno 2010 zijn dit er 12. (...)


  Nederland is het reclamefestival begonnen met in totaal 11 shortlistvermeldingen in de categorieën Direct, Promo & Activation en PR. Met name Kong's ‘Stanislav’ voor Ministerie van Justitie doet het goed met in totaal 4 keer op de shortlists.

  geplaatst op
 • Onze collega's Nick en Dennis zijn er ook! Volg ze via: http://bit.ly/digilogueblog

  geplaatst op
 • Dan moet je natuurlijk kunnen klikken! Volg ze hier!

  geplaatst op
 • Inmiddels aangekomen in Cannes maar helaas een dramatische internetverbinding in ons hotel. Ik hoop dat het morgen beter is in Palais des Festival waar Cannes Lions wordt georganiseerd.

  geplaatst op
 • Tres bien. We gaan er weer een mooie festival van maken. De voorbereidingen komen er aan: Commercials by the Sea in Zeeland georganiseerd in januari 2011. We hebben nog even. Veel plezier in Cannes, a bientot!

  geplaatst op
 • I wish I was there. Hoewel het weer hier ook niet verkeerd is, had ik graag aanwezig willen zijn in Cannes. Aangezien mijn werk het niet toelaat gaat #omdathetcannes niet op voor mij. Hopelijk houden jullie ons een beetje op de hoogte van al het moois in Cannes. Veel plezier!

  geplaatst op
 • Eerste foto's van Cannes Lions staan inmiddels op Flickr!

  geplaatst op
 • Hey Marco,
  die peugeot waarin jij en Danielle rijden...is die gehuurd of geleend of is die van 1 van jullie?
  Wel een grappig autootje, alleen vind ik die Porsche Cayenne net iets mooier :)

  Maar wat mooie foto's......doet me alleen nog meer verlangen naar #omdathetCannes...

  geplaatst op
 • @Dave: die Peugeot cabrio hebben we een weekje meegekregen van Peugeot; Cannes is heerlijk!

  Me vandaag eens verdiept in de Cyber Lions. Er waren maar liefst 2597 inzendingen voor de Cyber Lions dit jaar. De jury, waaronder Dagan Cohen van Draftfcb, selecteerde 242 inzendingen voor de shortlist waaronder 10 Nederlandse inzendingen. Naast de SpinAwardswinaars Volkswagen Polo van Achtung (2x), Stanislav, Ministerie van Justitie van Kong (1x), Philips Cinema 21:9 TV van Tribal DDB (2x), AH Appie van Ice Mobile (1x) zijn Ministerie van Bin. Zaken van Kong (1x), Adidas van 180 (1x), Volvo van Euro RSCG 4D (1x) en Vodafone 360 van Achtung (1x). Morgenavond worden de winnaars van de Cyber Lions bekend gemaakt.

  geplaatst op
 • We zijn overigens nog (heel) weinig Nederlanders tegengekomen hier in Cannes; van interviewen is dan ook nog weinig gekomen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.