Cannes Lions 2010

20 juni 2010, 11:58

Van 20 t/m 26 juni vindt de 57e editie van het internationale reclamefestival Cannes Lions plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement is een ontmoetingsplaats voor professionals in de com-municatie sector met een week lang seminars, workshops, master classes en exposities. Tevens is dit het moment waarop de Lions worden uitgereikt, de meest prestigieuze internationale reclame-prijzen. Enkele bijzondere sprekers dit jaar zijn Mark Zuckerberg (Facebook), de Amerikaanse acteur Ben Stiller en reclame legende Jeff Goodby. Namens Marketingfacts en Vereniging van communicatie adviesbureau’s (VEA) zal ik samen met @danischouten op Marketingfacts en op de speciale yesicannes.nl verslag doen van het festival. Dagelijks proberen we daarvoor een aantal Nederlandse deelnemers te interviewen. Heb je interesse in een interview, laat ons het dan even weten. Tot in Cannes!

Voor geinteresseerden heb ik ter voorbereiding op het festival een overzicht van de meest relevante en interessante websites over het festival op een rijtje gezet.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Inmiddels aangekomen in Cannes maar helaas een dramatische internetverbinding in ons hotel. Ik hoop dat het morgen beter is in Palais des Festival waar Cannes Lions wordt georganiseerd.


  21 juni 2010 om 19:43
  Dave Fransz

  I wish I was there. Hoewel het weer hier ook niet verkeerd is, had ik graag aanwezig willen zijn in Cannes. Aangezien mijn werk het niet toelaat gaat #omdathetcannes niet op voor mij. Hopelijk houden jullie ons een beetje op de hoogte van al het moois in Cannes. Veel plezier!


  22 juni 2010 om 04:21
  Dave Fransz

  Hey Marco,

  die peugeot waarin jij en Danielle rijden…is die gehuurd of geleend of is die van 1 van jullie?

  Wel een grappig autootje, alleen vind ik die Porsche Cayenne net iets mooier 🙂

  Maar wat mooie foto’s……doet me alleen nog meer verlangen naar #omdathetCannes…


  22 juni 2010 om 04:33
  media

  @Dave: die Peugeot cabrio hebben we een weekje meegekregen van Peugeot; Cannes is heerlijk!

  Me vandaag eens verdiept in de Cyber Lions. Er waren maar liefst 2597 inzendingen voor de Cyber Lions dit jaar. De jury, waaronder Dagan Cohen van Draftfcb, selecteerde 242 inzendingen voor de shortlist waaronder 10 Nederlandse inzendingen. Naast de SpinAwardswinaars Volkswagen Polo van Achtung (2x), Stanislav, Ministerie van Justitie van Kong (1x), Philips Cinema 21:9 TV van Tribal DDB (2x), AH Appie van Ice Mobile (1x) zijn Ministerie van Bin. Zaken van Kong (1x), Adidas van 180 (1x), Volvo van Euro RSCG 4D (1x) en Vodafone 360 van Achtung (1x). Morgenavond worden de winnaars van de Cyber Lions bekend gemaakt.


  22 juni 2010 om 15:13
  media

  We zijn overigens nog (heel) weinig Nederlanders tegengekomen hier in Cannes; van interviewen is dan ook nog weinig gekomen!


  22 juni 2010 om 15:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!