SlideshareReview (90): Een brij aan Internet-trends

SlideshareReview (90): Een brij aan Internet-trends

Morgan Stanley is goed in onderzoek. Tussen alle hypes door, is het handig om af en toe eens te kijken naar hoe het nu in het echt gaat. In het algemeen vind ik ‘meten is weten’ een onzinnig kreet, maar deze presentatie biedt een schat aan informatie over internet en mobiel. In een lange, dikke, brij aan gegevens gaan de makers in op mobiel internet, innovatie, online adverteren en online commercie, communicatie, cloud computing, technologie en wat er verder nog komt kijken (zie ook deze post; toen was het rapport net uit).

Internet Trends 2010 by Morgan Stanley Research

View more presentations from CM Summit: Marketing in Real Time.

Met de titel pretenderen de onderzoekers dat ze trends in de ontwikkeling van Internet en mobiel kunnen laten zien. Maar op de keper beschouwd, vertonen de meeste cijferreeksen grillige patronen. Het is niet eenvoudig om voorspellingen te doen. Maar kennis van de gepresenteerde cijfers is eigenlijk verplichte kost voor iedere marketeer die ‘iets’ wil doen met internet of mobiel. Dus als je hem in juni gemist hebt: zeker kijken/lezen/interpreteren.

Overigens: de vormgeving van de presentatie zelf is om te janken. En de kunst van het indekken met kleine lettertjes kan altijd nog tot grotere hoogten worden gebracht. De laatste vijf sheets bevatten lappen tekst met daarbinnen zelfs nog een verwijzing naar de Research Conflict Management Policies waar nog meer kleine letters te vinden zijn.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Genoeg cijfers en weetjes om een meer duidelijke presentatie mee te maken waar je bij je klanten ook echt wat mee kan. De ''terms and conditions'' aan het einden zijn inderdaad om te huilen. Niet heel erg 2.0

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.