SlideshareReview (79): Re-thinking Marketing 2010

27 mei 2010, 04:55

Een korte presentatie met een paar aardige sheets om je nog even aan het denken te zetten over wat marketing is, zou moeten zijn of wat marketing in de toekomst misschien zal worden. Peter Fisk (TheGeniusWorks.com) gebruikt niet veel woorden en zeker niet veel sheets. Maar enkele woorden uit onderstaande presentatie zetten wel aan tot nadenken. Van push naar pull, van “us” naar “them”….

Want volgens Fisk gaat marketing:

 • van klanten naar deelnemers
 • van merk naar zingeving
 • van product naar voorwaarden scheppend
 • van prijs naar perceptie
 • van promotie naar verhalen
 • van plaats naar partners
 • en van relaties naar communities

De P´s zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

2 Reacties

  Jasper Vos

  Interessant punt van Peter Fisk. Men ziet al een verschuiving in het denken: van winst naar duurzame winst. Het is een kwestie van tijd dat de volgende stap wordt gezet: van meer winst maken naar meer zin maken. Wordt alleen wel een uitdaging om het leven nog zin te geven, maar daar gaat mijn site over.


  27 mei 2010 om 14:52
  koningwoning

  Het ziet er naar uit dat deze korte preso is opgebouwd uit slides die ergens anders vandaan zijn gehaald. Een vergelijkbaar plaatje hebben geplakt – met dezelfde boodschap….. en zo een korte preso bij elkaar.

  De enige slides die nieuw waren, waren de matrixen waarop ik geen oplopendheid kon vinden.

  #Fail dus wat mij betreft


  2 juni 2010 om 10:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!