Is deze video advertentie relevant? JA / NEE

Is deze video advertentie relevant? JA / NEE

Een relevante advertentie bij een video vinden blijft een uitdaging. Er is vaak maar weinig data waarom een bepaald persoon naar een video kijkt. Het zou logisch zijn een advertentie af te stemmen op de videocontent maar in de praktijk is dat moeilijk; bij een video over een auto is het onderwerp helder maar wat is relevant bij een aflevering van DWDD? Hulu wil dit probleem oplossen door de gebruiker om input te vragen of ze een getoonde advertentie relevant vinden.

Het nieuwe systeem van Hulu heet Ad Tailor en het idee is simpel: bij iedere advertentie staat een knop met de vraag ‘Vind u deze advertentie relevant?’ waarop ja of nee geantwoord kan worden.

Een ander onderdeel van het Ad Tailor systeem bestaat uit een multiple choice vraag die zo nu en dan tijdens het afspelen van een video wordt getoond en vragen stelt over je interesses. Als je één vraag beantwoord kan je direct weer terug gaan naar de video, als je ervoor kiest om meerdere vragen te beantwoorden dan kan je als beloning een tijdje video’s bekijken zonder gestoord te worden door reclame.

Hulu had altijd al de mogelijkheid om met duim omhoog en duim naar beneden aan te geven wat de kijker van de advertentie vond, maar in de praktijk bleek dat de specifieke vraag naar relevantie waardevoller is: bij het duimen systeem lieten mensen vaak weten of ze de advertentie leuk vonden maar niet of deze relevant was voor de kijker.

Met deze database aan gebruikersinformatie wil Hulu voor iedere kijker een profiel ontwikkelen waarmee ze de advertenties iedere individuele kijker zo relevant mogelijk willen maken. Een relevante advertentie is immers waardevol voor zowel de adverteerder als de kijker.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Op zich een goed initiatief. Alles wat leidt tot meer relevantie in online advertising heeft mijn goedkeuring. Vraag me alleen af of deze onderbreking van de ervaring in dank wordt afgenomen. De onderbreking kan leiden tot irritatie. Een platte pre-roll advertentie heeft volgens mij sowieso niet echt veel nut. Relevantie is wel eerste stap, interactiviteit tweede, social benadering belangrijke derde stap. Online wordt nog te vaak benaderd als broadcasting.

  geplaatst op
 • @Ido onderbreking van een video wordt inderdaad vaak als hinderlijk ervaren. Voordeel is wel dat kijkers van Hulu gewend zijn aan onderbrekingen; iedere video wordt voorzien van een pre-roll en 2 tot 3 onderbrekingen voor een 30 sec. spot waar niet doorheen kan worden geskipt. Kijkers pikken dat omdat het TV content is die in principe nergens anders (legaal) te zien is.

  geplaatst op
 • Prima initiatief net als iedereen al op Facebook gewend is...

  geplaatst op
 • @Remco Goede content maakt idd veel goed. Ik hoor nu van veel mensen om mij heen dat ze een abonnement nemen op Spotify om van de reclame af te zijn. Aan de andere kant werkt die vaak weer niet met online kranten. Blijft interessant, de balans tussen content, advertising en abonnement structuur. Relevantie in advertising speelt hier denk ik ook een rol.

  Hulu krijgt iig heel veel waardevolle info op deze wijze. Ben benieuwd wat ze ermee gaan doen!

  geplaatst op
 • ja, ik ga op een ad klikken

  geplaatst op
 • Hai,

  video content, is naar mijn mening, de tool om direkt contact te maken met toekomstige klanten.
  Laat zien wat je te bieden hebt, dan wordt de drempel lager voor de klant om een bezoek of deal te maken.

  Ik ben zelf al en tijd bezig om video content te bezigen op het internet.

  Zie: http://www.040eindhoven.nl/sponsors.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.