Boekrecensie: Succes is niet voor lafaards (Paul Moers)

Boekrecensie: Succes is niet voor lafaards (Paul Moers)
,
@mijkepost

Succes is niet voor lafaards geeft als titel niet direct een beeld; komt dat door de ontkenning misschien? En voor wie is succes dan wel? De ‘10 marketingoplossingen voor nieuwe groei’ doen ons op de redactie in eerste instantie vermoeden dat het hier gaat om het zoveelste kom-de-crisis-te-boven-boek. De inhoudsopgave lijkt dat te bevestigen, met open deuren als ‘manage nooit met je rug naar de toekomst’. Maar het boek meteen afserveren gaat lastig. Zeker gezien de uiterlijke verzorging. Bij dezelfde uitgeverij publiceerde Paul Moers onder andere al Merk toch hoe sterk, genomineerd voor de Pim Marketing Literatuurprijs. Ook dat boek was uitstekend gekaft, helder opgemaakt en kleurrijk en leesbaar vormgegeven.

Het oog, de tast, ja zelfs de geur van het boek zuigen je ook nu richting inhoud. Wat brengt Moers ons dan precies? Hij geeft een leuk overzicht van ontelbare cases (Jamie Oliver, Lego, Hema), waarbij hij in vlot geschreven korte alinea’s de essentie van succesmerken weergeeft in termen van kernwaarden, een korte organisatiegeschiedenis, wat ze deden toen het erop aankwam, gevolgd door een paar learnings. Hij doet dat met zo’n schijnbaar gemak en plezier, verweven met theorie, dat het voor studenten een schoolboek zou kunnen vervangen. Voor professionals structureert Moers wat je misschien al wist, maar wat je toch nog een keer fijn allemaal op een presenteerblaadje krijgt en in een nieuwe context. Om je kennis mee aan te vullen, op te frissen en los te schudden dus.

Succes is niet voor lafaards
Paul Moers
Carrera 2010
160 pagina’s
ISBN 9789048805051


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.