Yahoo Sketch a Search: Zoekgebied tekenen op je iPhone

Yahoo Sketch a Search: Zoekgebied tekenen op je iPhone

“Wat we geprobeerd hebben ons voor te stellen, is hoe zoeken er uit zou zien zónder een search box en zonder een zoekopdracht met een query.” Bij Yahoo zijn ze, zoals vaker een heel klein beetje achter de troepen aan, uitgekomen op het concept Sketch-a-Search. Een iPhone app, location based, waar je met je wijsvinger op Google maps aangeeft in welk gebied op de kaart je wilt zoeken: je geolocate en filtert op bijvoorbeeld restaurants (via: Mashable, iPhoneclub). Het ziet er zó uit:

Het idee is dus, dat je geen trefwoorden invult, maar op het scherm je zoekgebied letterlijk afbakent. Dat zie je ook goed in bovenstaande demonstratie die Mashable heeft gemaakt. Uit een menu kun je trefwoorden kiezen, zonder te typen. De app is nu alleen nog in de VS verkrijgbaar, je moet dus een US-iTunes account hebben om ermee te kunnen spelen. Sketch-a-Search richt zich vooral op restaurants, maar je kunt je voorstellen dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Het idee is zeker wel aansprekend, zelf met je vinger op een kaart een gebied aangeven waarin je dingen wilt vinden is een intelligente manier van zoeken. Ben wel heel benieuwd of het vernieuwend genoeg is, want het is druk in de lbs-markt.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.