SlideshareReview (73): Geen tijd voor Social Media

26 maart 2010, 06:12

Elke week doorkruis ik het internet op zoek naar leuke, spannende, leerzame, prikkelende presentaties. Deze week werd het aantal presentaties over Social Media mij even te veel. Iedereen houdt er een presentatie over, en de inhoud is grotendeels hetzelfde. Maar uiteindelijk gaat het mij toch juist om die inhoud; het goede idee, de leuke vondst, de briljante inval. Een compleet verhaal (storytelling!) gevat in een enkel beeld. Jan-Eike Koormann verzamelt creatieve invallen voor zijn weblog. Deze presentatie bestaat uit niets anders dan een subset van zijn weblog.

Creative Melange

Ik word telkens opnieuw blij als iemand iets ogenschijnlijks doodnormaals een opvallende twist kan geven. In deze presentatie vind je vooral veel ‘design’: een theezeefje in de vorm van een haaievin, of de voorgevel van een bibliotheek die uit boekenruggen bestaat. Op de weblog vind je daarnaast ook gewoon handige uitvindingen: een stopcontact dat naar buiten kan worden getrokken en dan vijf aansluitpunten heeft, of een dienblad met uitsparingen voor duim en vingers, zodat het stabieler te dragen is.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!