Attractieparken en steden toegevoegd aan Google Street View

Attractieparken en steden toegevoegd aan Google Street View

Street View Efteling

Vanaf vandaag zijn twintig attractieparken zoals bijvoorbeeld de Efteling, het Openluchtmuseum en het Dolfinarium via Street View te bekijken. Deze attracties werden door Google in samenwerking met het VVV naar aanleiding van een enquête in augustus 2009 geselecteerd. En werden door de speciale Street View Trike gefotografeerd.

Naast deze attracties zijn ook een flink aantal steden en dorpen aan StreetView toegevoegd. Hierdoor is nu zo’n 75.000 kilometer aan wegen beschikbaar via Streetview. Google benadrukt dat op allerlei manieren is gezorgd dat privacy niet in gedrang komt.

Street View Trike

De Street View service werd in maart 2009 in Nederland gelanceerd, eerst met een klein aantal beschikbare steden. Die worden door speciale auto’s uitgerust met camera’s op het dak gefotografeerd. Die auto’s kunnen niet overal komen en daarom is de speciale Street View Trike ontwikkeld. Een driewieler van 114 kilo waarmee ook moeilijk bereikbare plekken bereikt kunnen worden.

20 attracties toegevoegd

De volgende twintig locaties zijn toegevoegd: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, Avonturenpark Hellendoorn, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Wereldtuinen Mondo Verde, Walibi, de Zaanse Schans, Zoo Park Overloon en het Zuiderzeemuseum. Helaas mist dé dierentuin, maar wellicht wordt die de volgende keer toegevoegd. ;-)

Privacy issues

Street View roept op veel plaatsen privacy problemen op. In een aantal landen lopen om die reden rechtzaken tegen Google. Daarnaast zijn er wat voorbeelden in verschillende landen waar mensen de chauffeur van de Street View auto bedreigen of zelfs tegen wisten te houden. Een ludiek voorbeeld zie je hier:

Google zegt nu een aantal maatregelen te hebben getroffen om de privacy van Nederlanders te waarborgen. Er zijn alleen beelden beschikbaar van dingen die sowieso al vanaf de openbare weg te zien zijn en met speciale software worden onder andere gezichten en kentekenplaten onherkenbaar gemaakt. Verder kan iedereen een verzoek tot verwijdering indienen als toch foto’s aanwezig blijken te zijn die ongewenst zijn.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.