• Mobile
  wordt gesponsord door

Recognizr: Sociale gezichtsherkenning met Augmented Reality

Recognizr: Sociale gezichtsherkenning met Augmented Reality

Recognizr. Klinkt als een kekke startup. Maar het is een app, binnenkort live in de Android market, die gezichten kan herkennen. De gezichten worden vervolgens gekoppeld aan de social networks die horen bij het betreffende gezicht. Eigenlijk wordt alle informatie die op internet gevonden kan worden gekoppeld aan je gezicht. Handig? Eng? Valt mee, als je op deze manier gevonden wil worden (wie wil dat nu niet?) moet je een profielfoto uploaden naar de database van Recognizr (gemaakt door het Het Zweedse bedrijf The Astonishing Tribe). Hieronder de demonstratievideo, die inmiddels zo’n 182.000 keer bekeken is:

Augmented reality is hot & sexy volgens Bruce Sterling, omdat het visueel is en de kracht hem zit in het verspreiden van de buzz via videokanalen als YouTube. Dat is slechts één van Sterlings argumenten voor de sexiness van AR, er zijn er natuurlijk meer. Maar met Recognizr lijkt het met de buzz alvast weer goed te komen. Mobilyz schreef er vorige week al over, ZdNet besteedde er aandacht aan en volgens Androidworld is de app ‘om bang van te worden’.

Heel benieuwd wat dit type AR-apps ons gaat brengen in de toekomst. Is dit voer voor marketeers en advertisers, of is het meer en alweer augmented reality just for fun?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Maar heeft iemand enig idee wanneer deze app voor de Android uitkomt. Ik heb dit bericht nu meerdere keren op verschillende sites gezien maar helaas nog zonder release date....

  geplaatst op
 • Als dit wederom dezelfde applicatie is, die vaak wordt gecovered, dan heeft het zeker potentie qua WOW factor.
  Er zijn weinig AR apps die daadwerkelijk ook nuttig zijn.

  Er zijn meerdere van dit soort applicaties waarbij men zich eerst moet aanmelden, het bereik is om die reden wat beperkt, waardoor de lol er snel vanaf is.
  Dit hoeft natuurlijk niet voor deze app te gelden, dus ik ben benieuwd.

  AR blijft voorlopig -denk ik- voor de fun, zolang AR (en wat dat betreft smartphones) niet adopted is.
  De uitdaging is om niet in deze fun apps te blijven hangen, want de doorontwikkeling van de tech en applicaties kan vertragen. (zie Hype Cycle effecten).

  Check de nieuwe AR toepassing van Microsoft in haar maps. Vooral de Video AR is aantrekkelijk.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.