Recognizr: Sociale gezichtsherkenning met Augmented Reality

4 maart 2010, 06:55

Recognizr. Klinkt als een kekke startup. Maar het is een app, binnenkort live in de Android market, die gezichten kan herkennen. De gezichten worden vervolgens gekoppeld aan de social networks die horen bij het betreffende gezicht. Eigenlijk wordt alle informatie die op internet gevonden kan worden gekoppeld aan je gezicht. Handig? Eng? Valt mee, als je op deze manier gevonden wil worden (wie wil dat nu niet?) moet je een profielfoto uploaden naar de database van Recognizr (gemaakt door het Het Zweedse bedrijf The Astonishing Tribe). Hieronder de demonstratievideo, die inmiddels zo’n 182.000 keer bekeken is:

Augmented reality is hot & sexy volgens Bruce Sterling, omdat het visueel is en de kracht hem zit in het verspreiden van de buzz via videokanalen als YouTube. Dat is slechts één van Sterlings argumenten voor de sexiness van AR, er zijn er natuurlijk meer. Maar met Recognizr lijkt het met de buzz alvast weer goed te komen. Mobilyz schreef er vorige week al over, ZdNet besteedde er aandacht aan en volgens Androidworld is de app ‘om bang van te worden’.

Heel benieuwd wat dit type AR-apps ons gaat brengen in de toekomst. Is dit voer voor marketeers en advertisers, of is het meer en alweer augmented reality just for fun?

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    www.twitter.com/missdupon

    Maar heeft iemand enig idee wanneer deze app voor de Android uitkomt. Ik heb dit bericht nu meerdere keren op verschillende sites gezien maar helaas nog zonder release date….


    4 maart 2010 om 10:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!