Nexted met Chatroulette

Nexted met Chatroulette

Het is de nieuwste hype op Internet: Chatroulette. Uitgevonden door een zeventienjarige Russische jongen, die zich stierlijk verveelde met iedere dag dezelfde koppen op Skype. Door zelf te programmeren wist hij in een mum van tijd een programma in elkaar te hacken waarmee het mogelijk is om via de webcam met anderen te communiceren. Niks bijzonders aan zul je denken, maar waarom dan toch die hype? Het heeft te maken met de Next button. Deze heeft een verrassende werking op de gebruiker. Aan mijn kant van de webcam ben ik de baas over deze knop. Ik bepaal zelf wie ik interessant genoeg vind om mee te chatten. Aan de andere kant van de webcam heb ik echter totaal geen controle over deze knop. Mensen die naar mij kijken kunnen mij op ieder moment wegklikken. Waarom doen ze dat? Vouyeuristisch en verslavend tegelijk.

Het is een soort Russisch roulette met de webcam. Wat wordt je deze keer voorgeschoteld. Is het een jongen, is het een meisje, of is het een viezerik? Nooit saai, vaak spannend, en meestal ook heel erg leuk. Inmiddels zijn er een aantal sites in lucht getrapt die de leukste dingen op Chatroulette bijhouden, zoals bijvoorbeeld Chatroulolz.

Het lijkt erop alsof Chatroulette een lang leven tegemoet gaat. De populariteit neemt enorm toe. Een aantal investeerders hebben al laten weten er brood in te zien. En er is inmiddels een nieuw woord ontstaan: nexted. Ik adviseer je in ieder geval om zelf eens achter de webcam te kruipen. Om je zelf in de hype van Chatroulette onder te dompelen. Next!

1. To be rejected, denied, cold dissed.
2.When a random stranger clicks the next button immediately after seeing what you look like.

Definitie Nexted


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zie net dat Kevin Kelly ook een verhaal over Nexted geschreven heeft: http://www.kk.org/thetechnium/archives/2010/02/nexted.php

  geplaatst op
 • Ik voorspel ook meer van dit:
  http://moronail.net/img/2748_what_exactly_are_you_doing

  geplaatst op
 • Onlangs heb ik een paar keer op de site gekeken. Er kwamen heel wat geslachtsdelen voorbij zetten. In de meeste was ik niet geïnteresseerd maar na heel vaak genexted te hebben was het af en toe wel de moeite waard. (Vier vrouwen die gelijktijdig hun shirtje omhoog deden of een poedelnaakte vrouw.)
  Maar nu serieus: Zou chatroulette ook echt gebruikt worden om te chatten of is het alleen wachten op die blonde vrouw met grote voorgevel?

  geplaatst op
 • Party on chatroulette!!

  http://www.youtube.com/watch?v=LCoQVSyhiCo

  geplaatst op
 • Check anders http://FaceRoulette.net , het is ChatRoulette maar dan gekoppeld aan Facebook. Hierdoor zijn er een stuk minder oude vieze mannetjes en zijn er een stuk minder fakers!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.