Nexted met Chatroulette

28 februari 2010, 10:04

Het is de nieuwste hype op Internet: Chatroulette. Uitgevonden door een zeventienjarige Russische jongen, die zich stierlijk verveelde met iedere dag dezelfde koppen op Skype. Door zelf te programmeren wist hij in een mum van tijd een programma in elkaar te hacken waarmee het mogelijk is om via de webcam met anderen te communiceren. Niks bijzonders aan zul je denken, maar waarom dan toch die hype? Het heeft te maken met de Next button. Deze heeft een verrassende werking op de gebruiker. Aan mijn kant van de webcam ben ik de baas over deze knop. Ik bepaal zelf wie ik interessant genoeg vind om mee te chatten. Aan de andere kant van de webcam heb ik echter totaal geen controle over deze knop. Mensen die naar mij kijken kunnen mij op ieder moment wegklikken. Waarom doen ze dat? Vouyeuristisch en verslavend tegelijk.

Het is een soort Russisch roulette met de webcam. Wat wordt je deze keer voorgeschoteld. Is het een jongen, is het een meisje, of is het een viezerik? Nooit saai, vaak spannend, en meestal ook heel erg leuk. Inmiddels zijn er een aantal sites in lucht getrapt die de leukste dingen op Chatroulette bijhouden, zoals bijvoorbeeld Chatroulolz.

Het lijkt erop alsof Chatroulette een lang leven tegemoet gaat. De populariteit neemt enorm toe. Een aantal investeerders hebben al laten weten er brood in te zien. En er is inmiddels een nieuw woord ontstaan: nexted. Ik adviseer je in ieder geval om zelf eens achter de webcam te kruipen. Om je zelf in de hype van Chatroulette onder te dompelen. Next!

1. To be rejected, denied, cold dissed.

2.When a random stranger clicks the next button immediately after seeing what you look like.

Definitie Nexted

Sander Duivestein
Topspreker / Trendwatcher / Auteur / Columnist bij Sogeti

Sander Duivestein is professioneel spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie op mens, bedrijf en maatschappij. In dienst van VINT (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) heeft hij aan meerdere onderzoeken meegewerkt. In de afgelopen jaren schreef hij meerdere boeken en rapporten over Bitcoin, Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud en de economische crisis. Sander is veel in de traditionele media terug te vinden. Regelmatig wordt hij gevraagd om zijn opinie in dag- en weekbladen, op de radio en op televisie te delen. Zo was hij onder andere te gast in Pauw en Witteman, Brandpunt en Nieuwsuur.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Anton

  Onlangs heb ik een paar keer op de site gekeken. Er kwamen heel wat geslachtsdelen voorbij zetten. In de meeste was ik niet geïnteresseerd maar na heel vaak genexted te hebben was het af en toe wel de moeite waard. (Vier vrouwen die gelijktijdig hun shirtje omhoog deden of een poedelnaakte vrouw.)

  Maar nu serieus: Zou chatroulette ook echt gebruikt worden om te chatten of is het alleen wachten op die blonde vrouw met grote voorgevel?


  1 maart 2010 om 09:42
  Mickey

  How about side pork? I love side pork and keep it on hand at all times – humanely raised – pasture raised only. Isn’t side pork the same thing as uncured bacon, just sliced difnlreftey?


  12 juli 2016 om 01:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!