True Tuesdays 4: ‘Microsoft wint van Apple’

True Tuesdays 4: ‘Microsoft wint van Apple’

Waren we vorige week te gast op het dakterras van een penthouse met fenomenaal uitzicht over de skyline van San Francisco, deze week zitten we dieper in Silicon Valley. In een kast, om precies te zijn. Het is een kast annex vergaderkamer van de nieuwe startup van Mike Gifford, de ongekroonde hardwarekoning van Silicon Valley. Want zo mag je worden genoemd als je aan de wieg hebt gestaan van de Sparcstation bij Sun en de Xbox bij Microsoft, de hardware van de Macintosh-lijn bij Apple hebt gerund, een bedrijf hebt verkocht aan Dell en tussendoor nog kans zag een bedrijf in scanners naar de beurs te brengen. Gifford is weer begonnen aan een nieuw avontuur in een onooglijk kantoortje met flikkerende tl-balken. Na computers, scanners, set top boxes, spelcomputers en MP3spelers te hebben gemaakt, gokken wij erop dat Gifford’s nieuwste knutselwerk nog dit jaar gaat resulteren in een nieuw horloge met wifi-verbinding. Alleen geeft hij dat niet toe, geheel in de stijl van Silicon Valley.

Hardware guy

In de eerste video vertelt Gifford over zijn wonderlijke carriere, die hem langs vier van ‘s werelds grootse computerbedrijven voerde. Deze is alleen aanbevolen voor liefhebbers van werk in het walhalla van de technologie.

‘Ik zou wedden op Microsoft’

In de tweede video vertelt Gifford over het verschil in innoveren bij startups en grote bedrijven, de reden van de geheimzinnigheid en stealth namen bij nieuwe projecten en voorspelt hij de winnaar in de strijd om het digitale huis: Microsoft, met een doorontwikkelde versie van de Xbox.

Elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays. Gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede-oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber. Camera en montage: Godfried de Vries.

Eerdere afleveringen

Aflevering 1, Janpieter Scheerder over Silicon Valley: a href=“http://www.marketingfacts.nl/berichten/20100202_nederland_heeft_zoveel_talent_maar_weinig_geduld/”>Nederland heeft veel talent, maar weinig geduld.
Aflevering 2, Daniel Brusilovsky over jongeren: tienerondernemer in opspraak.
Aflevering 3, Mark Bernstein (ex-topman CNN) over nieuws: Mensen kijken liever naar geschreeuw, dan dat ze luisteren.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • hmm eerste video was wel interessant. Jammer dat de tweede video hetzelfde is als de eerste. Ik hoop dat dit aangepast kan worden.

  geplaatst op
 • Excuses Maikel, je hebt gelijk: er is iets mis gegaan. Wordt zo gefikst. De tweede video gaat namelijk juist over de toekomst, video 1 was een terugblik.

  Groeten,

  -Michiel

  geplaatst op
 • De goede video staat er nu, dank aan Matthijs!

  geplaatst op
 • Nooooo!!!

  Denk ik nog even snel deel twee te kijken, krijg ik weer twee keer "dit is main street los altos" (ofwel deel 1). En helaas Frankwatching zelfde verhaal 2 keer deel 1. Ligt het aan mij of....:D

  geplaatst op
 • Hou even vol tot 1 minuut 4. Als jij dan nog steeds dezelfde man ziet, klopt het, maar hij zegt echt iets anders dan in deel 1.

  geplaatst op
 • En zo om half twee 's nachts komt alles toch nog goed en kan ik alsnog het vervolg kijken :) Bedankt Michiel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.