SlideshareReview (68): Alex Osterwalder & businessmodellen Shazam, Nokia en iTunes

SlideshareReview (68): Alex Osterwalder & businessmodellen Shazam, Nokia en iTunes

De Zwitser Alexander Osterwalder geeft een aardig overzicht van de nieuwe businessmodellen van AMIE, NOKIA, Shazam en iTunes en maakt daarbij vergelijkingen met de pharma-industrie, de telco’s en de auto-industrie.
Voor allen geldt dat ze eens wat minder hard zouden moeten lopen, en vooral zouden moeten kijken naar een nieuw businessmodel. Waar verdien je nu eigenlijk je geld aan? Osterwalder biedt daarvoor een schematechniek. Deze vormt niet meer dan een houvast om flink te gaan brainstormen over dat nieuwe businessmodel. Zijn belangrijkste boodschap is dat bijna elk bedrijf nu echt eens zou moeten gaan nadenken (en hem ;) daarbij kan inhuren).

Een snelle opvolging van sheets in bovenstaande presentatie geeft een aardig inzicht in het concept van een nieuw businessmodel. Zie in dit kader ook zeker: ‘Business Model Knowledge Fair: ‘Goody bag’ aan inspiratie’. En ook: “Alex Osterwalder: Wat is een business model?” en “Alex Osterwalder en Business Model Innovatie”.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Lees vooral het boek 'Business Model Generation'. Bied je een gestructureerd model om naar je business te kijken. Wil overigens niet zeggen dat dit vernieuwend is, er zijn immers zo veel modellen voorhanden, echter elk vanuit een eigen perspectief. En dat maakt het interessant.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.