TU Delft: Nederlandse universiteit met eigen iTunes U channel

3 februari 2010, 08:07

De TU Delft presenteerde gisteren op een nuchtere wijze hun eigen iTune U-channel. Na veel gecommuniceer met Apple was er toestemming verkregen voor een echt (live) videokanaal waarbij iedereen (niet alleen TU-studenten) het onderwijs gegeven aan de TU kan mee beleven. Op dit moment is dit kanaal met 200.000 colleges, video’s en podcasts een van de grootste en snelst groeiende bronnen van gratis content op gebied van onderwijs. Meer dan 200 onderwijsinstellingen wereldwijd gebruiken de dienst om hun doelgroep (opnieuw) te bereiken. De unie presenteert het kanaal inclusief mobiele toepassingen en het op termijn kunnen zoeken naar onderdelen van colleges. Alle (live) footage van de colleges vallen onder het CC en zijn voor vrij gebruik beschikbaar. Meer context en een interview met pr-dame Simone de Jong en Internetmanager Rob Speekenbrink van de TU Delft vind je hieronder:

Kennis 2.0 maakt onderwijs toegankelijker en leuker

De TU Delft en de Open Universiteit (OU) stellen via dit Appleplatform hun ollegeopnames, leermiddelen en studiematerialen beschikbaar. Het vrijgeven van videomateriaal door de dienstdoende docent is hierbij een factor. De audio- en videobestanden kan de ontvanger bekijken of beluisteren op Mac, PC, iPod en iPhone. Afstandsleren 2.0?

Paul Rullmann, lid van het College van Bestuur van de TU Delft, vult aan: “Onze aanwezigheid op iTunes U ligt in het verlengde van onze Open Course Ware activiteiten, waarin we, met de OU, al jaren voorop lopen. Met het ontsluiten van onze colleges en lezingen dragen we, naast het gemak voor onze eigen studenten, bij aan de kennisontwikkeling van de maatschappij. Het is een van de kerntaken van een universiteit.”

U channel ook via de mobiel te bekijken

Onderwijs via pod- of vodcast is voor de nieuwe generatie studenten een bijkomend meedium. Paul Rullmann, TU Delft: “De ervaring leert dat studenten de colleges die ze kunnen terugkijken, vooral als naslagwerk gebruiken. Op die manier kunnen ze zich tijdens het daadwerkelijke college concentreren op wat er gezegd wordt en hoeven ze niet druk mee te schrijven. Bovendien blijft fysiek aanwezig zijn nuttig (omdat je dan vragen kunt stellen) en leuk (vanwege de contacten met medestudenten en docenten).” TU Delft is op iTunes U te vinden via http://itunesu.tudelft.nl.

Is persoonlijk onderwijs nu passé? Komt alles live? Waarom een U channel? Met welk doel? Een interview met de PR-vrouw Simone de Jong en Internetmanager Rob Speekenbrink op de TU Delft.

Patrick Petersen
Senior Online Marketeer en transitie, multi-trainer, auteur, spreker bij AtMost(TV) en @Onlinemarketeer

Vreemde eend Adriaan Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, internationaal spreker en trainer-docent (Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in een focus op pragmatische inspiratie. Senior online strateeg, crossmediaal transitie marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht. Petersen voltooide recentelijk masterstudies aan de London School of Business and Finance en de Geneva Business School, die hem brachten tot de integratiemodellen van doel-gerichte digitale engagement, de inzet van augmented en virtual reality en de moderne contentstrategie. Deze inzichten hebben hem tevens tot bestseller auteur gemaakt. Hij deelt graag zijn inzichten op gebied van groeien en innoveren van de marketingmix van de toekomst. Petersen is door Bureau Meltwater getipt als nummer 1 contentmarketeer en top 10 marketinginfluencer. De excentrieke Petersen komt uit een ondernemers- en acteursfamilie en is een ver verleden actief geweest als acteur in onder andere Flodder, ZwartBoek en Jackie Chan’s Who am I.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Camrin

  Onze universiteit werkt samen met Durban University of Technology. In 2021 hebben we een plan om een portaal te creëren waar studenten kunnen genieten van hun zomerprojecten. We willen iTunes U, Neflix Documentaries en YouTube Education gebruiken.


  22 september 2020 om 11:00
  Camrin

  Onze universiteit werkt samen met Durban University of Technology. In 2021 hebben we een plan om een portaal te creëren waar studenten kunnen genieten van hun zomerprojecten. We willen iTunes U gebruiken.


  22 september 2020 om 11:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!