Google Social Search nu voor iedereen

Google Social Search nu voor iedereen

Het eind oktober gelanceerde experiment van Social Search is nu door Google voor iedereen beschikbaar gemaakt. Ben je ingelogd in je Google account en zoek je in Google.com dan zul je bij steeds meer zoekopdrachten resultaten aantreffen uit de Flickr, twitter, facebook en andere accounts van je vrienden. Hoe dit werkt legt bovenstaande video uit.

Nu is natuurlijk de vraag wanneer dit ook op Google.nl beschikbaar komt en welke impact dit gaat hebben op hoe bedrijven vindbaar zijn in Google.

Ik verwacht dat Google niet al te lang zal wachten met dit verder uitrollen in meer landen. Over het algemeen zijn ze daar erg snel mee.

Verder heeft dit natuurlijk invloed op de wijze waarop SEOers werken. Zeker in bepaalde branches die zich goed lenen voor Social zal dit een behoorlijke impact hebben. Siegfried schreef al enkele tips in zijn post “Zit je in de Social Circle van je doelgroep?”.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.