SpinAwards spooft Upload Cinema en DE Burendag

SpinAwards spooft Upload Cinema en DE Burendag

De SpinAwards, de nationale jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie, die sinds 1998 worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards (met 3-koppig bestuur Stephan Fellinger, Hennie van Velzen en Huib Maaskant) heeft dit jaar als thema ‘Made in Holland’. Met het thema wil de SpinAwards organisatie laten zien dat in Nederland jaloersmakend werk wordt gemaakt. Na de keuze van het thema is besloten dat ook Belgische bureaus welkom zijn om in te inzenden, ofwel ‘Made in Benelux’.

Om de 11e SpinAwards inzenddatum, te weten 15 februari 2010 24:00, onder de aandacht te brengen heeft de organisatie ervoor gekozen, deze in videovorm te promoten, namelijk middels webvideo. Een tweetal video’s zijn gister op internet verschenen. De filmpjes zijn vermakelijke parodieën op de Burendag campagnes voor DE van LEMZ en Upload Cinema van DraftFCB/DeUitkijk. De uitreiking van de awards staat gepland op 8 april 2010, tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night. Bekijk de video’s.

Het concept is bedacht door Huib Maaskant en Robin Pas van de bureaus Floodland en RAPP. Verantwoordelijk voor de productie is MacGyver Amsterdam.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Op Adformatie en Reclameweek hebben een aantal reaguurders het nodige commentaar op de webvideo's.

    geplaatst op
  • Ideeën van de promofilmpjes zijn ok, uitwerking ronduit suf en langdradig. Haalt wat mij betreft de geloofwaardigheid van deze 'internetspecialisten' omlaag.

    geplaatst op
  • Dit jaar is het de 12e keer dat de SpinAwards worden uitgereikt. Niet de 11e keer dus zoals hierboven staat.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.