CNNIC: China telt 384 miljoen internetters

CNNIC: China telt 384 miljoen internetters

Het aantal internetgebruikers in China is vorig jaar gestegen tot 384 miljoen. Een toename van 28,9 procent, vergeleken met 2008. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het China Internet Network Information Center (CNNIC). De top 3 keuze van Chinese internetgebruikers als ze online aan het surfen zijn: nieuwssites, zoekmachines en muziekdiensten.

Het aantal gebruikers van mobiel internet groeide van 113 miljoen naar 233 miljoen, een stijging van 106 procent, dankzij de verstrekking van 3G-licenties aan de telecomsector begin 2009. Van de 384 miljoen internetters hebben 346 miljoen een breedband verbinding, vergeleken met vorig jaar een stijging van 76%.

In 2009 kochten de Chinezen voor 250 miljard yuan online (25,4 miljard euro). Online betalen groeide met 80,9% in 2009, terwijl online travel, online beleggen, online bankieren en online shopping steeg met respectievelijk 77,9%, 67%, 62,3% en 45,9%. Onderzoek verricht door CNNIC wijst uit dat online shopping in 2010 een verdere en snellere groei zal doormaken.

Het aantal .cn-domeinnamen bedraagt momenteel 16,8 miljoen. China bezet daarmee de eerste plek als land met de meeste domeinnamen. Duitsland volgt met 13 miljoen .de domeinnamen.

In juli 2008 passeerde China de Verenigde Staten als het land met de meeste aantal internetgebruikers. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Emarketer Inc. verwacht dat China in 2013 840 miljoen internetgebruikers telt.

Meer over China lezen? Zie China: El Dorado en kerkhof.

Bron: China Daily, People’s Daily Online, CNNIC


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.