Follow Friday tip: Boerhaave Museumtocht via Twitter

Follow Friday tip: Boerhaave Museumtocht via Twitter


Nu, op dit moment (15:00) start Museum Boerhaave uit Leiden (@museumboerhaave) met een heel leuk initiatief. Een interactief museumbezoek via Twitter. Ik kwam hier toevallig achter doordat ik er vanochtend iets over las op Twitter. Het intrigeerde me dus ik heb om tekst en uitleg gevraagd.

Gewapend met een smartphone lopen ze door het museum en geven ze op twitter info en beantwoorden vragen. Als volgeling loop je als het ware mee met een rondleiding en kun je allerlei vragen aan je gids stellen. Uiteraard ook met de nodige twitpics.

Museum Boerhaave, dat bekend staat als nationale schatkamer van het wetenschappelijk bedrijf beschikt over ruim 400 jaar kennisvermeerdering. Vooral uit Nederland. Dat juist zij Twitter gaan inzetten om de kennis te vermeerderen verbaast me dan ook niet.

Bart Grob, conservator en een van de initiatiefnemers van deze actie: ”Twitter is voor ons museum een geweldig medium gebleken om op een persoonlijke en directe manier met collega’s en het publiek te communiceren. Dat heeft ons geen windeiren gelegd, op dit moment zijn wij na het Van Gogh museum het ‘grootste’ museum op Twitter in Nederland. De participatie van het publiek is op dit moment nog gering maar we verwachten dat dat in de toekomst, als Twitter net zo normaal gaat worden als een e-mail sturen, zal veranderen”.

Ik ben heel benieuwd hoe dit experiment gaat lopen en ga het zeker volgen. Ben jij ook geïnteresseerd in kennis en wil je vragen stellen over wat er allemaal in dat museum is, volg dan ook MuseumBoerhaave en de hashtag van vanmiddag: #mbtrail.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.