Follow Friday tip: Boerhaave Museumtocht via Twitter

8 januari 2010, 12:21

Nu, op dit moment (15:00) start Museum Boerhaave uit Leiden (@museumboerhaave) met een heel leuk initiatief. Een interactief museumbezoek via Twitter. Ik kwam hier toevallig achter doordat ik er vanochtend iets over las op Twitter. Het intrigeerde me dus ik heb om tekst en uitleg gevraagd.

Gewapend met een smartphone lopen ze door het museum en geven ze op twitter info en beantwoorden vragen. Als volgeling loop je als het ware mee met een rondleiding en kun je allerlei vragen aan je gids stellen. Uiteraard ook met de nodige twitpics.

Museum Boerhaave, dat bekend staat als nationale schatkamer van het wetenschappelijk bedrijf beschikt over ruim 400 jaar kennisvermeerdering. Vooral uit Nederland. Dat juist zij Twitter gaan inzetten om de kennis te vermeerderen verbaast me dan ook niet.

Bart Grob, conservator en een van de initiatiefnemers van deze actie: ”Twitter is voor ons museum een geweldig medium gebleken om op een persoonlijke en directe manier met collega’s en het publiek te communiceren. Dat heeft ons geen windeiren gelegd, op dit moment zijn wij na het Van Gogh museum het ‘grootste’ museum op Twitter in Nederland. De participatie van het publiek is op dit moment nog gering maar we verwachten dat dat in de toekomst, als Twitter net zo normaal gaat worden als een e-mail sturen, zal veranderen”.

Ik ben heel benieuwd hoe dit experiment gaat lopen en ga het zeker volgen. Ben jij ook geïnteresseerd in kennis en wil je vragen stellen over wat er allemaal in dat museum is, volg dan ook MuseumBoerhaave en de hashtag van vanmiddag: #mbtrail.

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Jan Willem Alphenaar

  Ook leuk, ik stelde net deze vraag:

  @museumboerhaave In hoeverre beinvloeden kunst en wetenschap elkaar, terugkijkend op de laatste 400 jaar? #mbtrail

  En het antwoord (hoe verrassend):

  De wetenschap en kunsten waren tot in de 19e eeuw een. Denk aan iemand als bv Da Vinci wtenschapper kunstenaar @jwalphenaar #mbtrail

  Maar ook nu nog, Robert Dijkgraaf is en wetenschapper van top niveau en heeft de kunstacademie gedaan @jwalphenaar #mbtrail


  8 januari 2010 om 13:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!