Google Chrome is Safari voorbij, Explorer op 63 procent

Google Chrome is Safari voorbij, Explorer op 63 procent


Interessant feitje van vorig jaar alweer over internetbrowsers (via: Webwereld, Nu.nl). Het belangrijkste nieuws is, als we de koppen moeten geloven, dat Google’s Chrome Apple’s Safari heeft ingehaald wat betreft marktaandeel. Dat zie je in onderstaand rijtje, een weergave van bovenstaande grafiek voor de html lezers:

 • Microsoft Internet Explorer 62.69%
 • Firefox 24.61%
 • Chrome 4.63%
 • Safari 4.46%
 • Opera 2.40%

Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • je zou het in Januari 2010 weer moeten onderzoeken/meten nu ze (Google) op dit moment een massale Off en Online campagne hebben lopen voor Chrome.

  geplaatst op
 • Leuke feit echter hoeveel waarde kun je hieraan hangen?

  Het gaat toch om je doelgroep en deze is per site verschillend. Als je doelgroep massaal IE gebruikt moet je je hierop focussen en voor de overige browsers geschikt maken (meestal is dit ook meteen).

  geplaatst op
 • Inderdaad, dat lezen we op Webwereld en nu.nl. Maar wat is dan de (marketing) waarde van dit nieuws op deze website? Daarom kom ik hier nm. Niet om nog eens te lezen dat Chrome Safari inhaalt.

  geplaatst op
 • Veel blogs 'koppen' dat Chrome, Safari voorbij is. Niet zo interessant aangezien Safari heel klein is en veel meer aan devices is gekoppeld (dat ook nog steeds groei laat zien). Het interessante zit erin dat het ten koste gaat van IE en dat er dus een monopoly wordt bedreigd.

  geplaatst op
 • Eens met bovenstaande reacties dat je natuurlijk moet kijken naar het gebruik van browsers op je eigen site. Echter... als je site niet werkt in Chrome zal je dus ook nooit veel chrome gebruikers zien of als er fouten in zitten. Dat is net zoals een klant me ooit zei: we zien helemaal geen firefox gebruikers solliciteren, nee, dan klapte de browser eruit als je dat probeerde. Hoeveel mensen mis je?

  Ik denk dat dit bericht in zoverre van belang is dat Chrome nu dus serieus een browser is waarop je moet gaan testen. Ik vind het bijvoorbeeld een tikje schandalig dat internet bankieren van ABN AMRO niet in chrome werkt, of niet optimaal tenminste.

  Hoe dan ook, in zo'n korte tijd naar bijna 5% marktaandeel komen in een markt die niet heel erg bewegelijk is, IE6 wordt ook nog steeds massaal gebruikt, is iets dat ik persoonlijk wel vind dat Marketingfacts moet melden, want het kan niet vaak genoeg herhaald worden zolang er nog bedrijven zijn die er niet op getest hebben.

  geplaatst op
 • Ik weet niet precies wat het doel is van Google met de Chrome browser, maar er zit nog een groot gat tussen Firefox en Internet Explorer :o

  geplaatst op
 • Chrome is op het moment inderdaad bezig met een iets aggresievere marketing campagne dan we van Google gewend zijn, Ze staan op bill boards langs grote wegen en voeren ook campagne op Hyves en natuurlijk op Google zelf.

  Ik ben erg benieuwd wat de procentuele groeicijfers zijn, wat de prognoses zijn voor dit en komend jaar en wat de impact gaat zijn van Chrome OS op het gebruik van de Chrome webbrowser. Kunnen jullie daar ook iets over schrijven? :-)

  geplaatst op
 • Ik ben van mening dat je de browserversies erbij moet vermelden gezien de grote verschillen tussen deze versies. Dus IE 6, 7 en 8, FF 2 en 3. Dan zal je zien dat FF 2 momenteel de meest geaccepteerde browser is, nog voor IE 6, 7 of 8. Met andere woorden: het gat tussen Microsoft en Mozilla zal snel gedicht worden als mensen een keuze hebben welke up-to-date browser ze gaan gebruiken in plaats van IE 6.

  geplaatst op
 • @danny, doel laat zich wel raden. Door een browser op de markt te brengen wil Google dominantie uitbouwen en beter verankeren.

  Chrome users gebruiken veelal Google omdat dit standaard geconfigureerd is, resulteert in behoudt/verhogen marktaandeel. Dit betekent natuurlijk het zeker stellen van omzetten, gezien die gegenereerd worden door Adwords.

  Zoals ik het zie is het een slimme strategie om concurrentie aan te gaan en dus omzet te genereren!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.