SlideshareReview (62): Nog even over die presentatie

24 december 2009, 08:08

In een eerdere bespreking van een presentatie gebruikte ik de volgende woorden: Elke week kijken er weer duizenden Nederlanders geïnteresseerd naar de leukste, beste, mooiste presentatie van de week. Verlekkerd. Wat ziet dat er mooi uit. Wat heeft de maker daar weer de juiste snaar getroffen. Hoe sterk komt de boodschap over. En vooral: wat een interessant onderwerp! Maar dan, dan moet je zelf weer een presentatie maken. En na alle reviews ziet die er wel aardig uit, maar toch. Neemt u van mij aan: het bekijken van vele presentatie op Slideshare.net stemt niet altijd tot vrolijkheid. Hoeveel manieren weet men te bedenken om een vaak wel goede boodschap vakkundig te vermoorden?

Daarom toch nog maar een keer een presentatie over hoe je je boodschap het beste over kunt brengen middels een presentatie. David Jakes zet het allemaal weer eens netjes op een rijtje.

Nuttig om nog eens door te kijken voordat u de PC opstart.

Slideshare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip me! Mail Wichert: wichert[at]hetlampjelinksonder.nl.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!