Social shopping platform YouTellMe uit betafase

11 december 2009, 08:59

YouTellme, de Amsterdamse social shopping vergelijkingssite (nog steeds op weg om Kieskeurig te verslaan), is nu officieel uit de betafase. Bij YouTellMe zijn ze “klaar om social shopping in Nederland te introduceren.” Het bedrijf experimenteerde eerder dit jaar met augmented reality. Idee is, nog steeds, ook nu YouTellMe uit beta is, om sociale netwerken in te zetten voor advies bij online shopping. Orde in de chaos, minder keuzestress, zegt oprichter Joost Nauta in het persbericht. Met een druk op de knop kun je je verlanglijstjes en tips delen op bestaande social networks. Uit het persbericht:

Het uitgangspunt van YouTellMe is het delen van tips, kennis en ervaringen met het eigen sociale netwerk. Zo kunnen leden reviews schrijven en delen met hun netwerk via Hyves of Twitter, verlanglijstjes aanmaken en doorsturen, wiki-teksten schrijven over producten en productinformatie toevoegen, vragen beantwoorden en (mee)discussiëren.

In februari interviewde ik Joost Nauta over wat ze met YouTellMe anders gingen doen dan andere vergelijkingssites:

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!