• Mobile
  wordt gesponsord door

Geef kleur aan Utrecht Centraal met je mobiel

Geef kleur aan Utrecht Centraal met je mobiel

Misschien heb je het al gezien: op Utrecht Centraal staat een grote kerstboom die regelmatig van kleur verandert. Passanten (of thuisblijvers via de website) kunnen ROOD, GROEN, BLAUW, MIX of FLITS sms’en naar 4333 en zien hoe de led-kerstboom op station Utrecht Centraal van kleur verandert. Op de website van het Wereld Natuur Fonds is de kerstboom via een livestream video te zien.

Met elke SMS doneer je € 1,- aan het Wereld Natuur Fonds (vanaf 16 jaar). Het Wereld Natuur Fonds maakt gebruik van het GEEF-SMS (4333) initatief. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met Mobillion, het bedrijf waar ik werk. De actie is een initiatief van NS en spoorwegbeheerder ProRail om zo kleur aan de feestdagen te geven.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Leuke actie! Alleen die webcam ligt er al een dag uit volgens mij. Ik heb al sinds gistermiddag een rode boom en een gast die heel goed is in stilstaan op mijn schermpje.
  Ik wil wel smsen voor een andere kleur, maar dan wil ik mijn kleur wel zien natuurlijk! ;-)

  Enig idee hoe en wat?

  geplaatst op
 • Mooie actie, nog meer stations in Nederland? Kost deze actie in totaal nou €1,-?

  geplaatst op
 • @Remi van Beekum

  Vreemd, bij mij werkt de videostream wel. En ik zie de kleur regelmatig veranderen!

  geplaatst op
 • Bij mij werkt ook alles prima. Een erg leuk actie. Heb mijn eerste euro's van vandaag al uitgegeven. Aan een goed doel that is.

  Mis alleen wel een mooie teller hoeveel er al binnengehaald is.

  geplaatst op
 • @Mike van Hoeselaar

  Heel mooi! Via Twitter (zoek op #wnfkerstboom ) zie ik wel berichten van WNF over de actie en het succes ervan tot nu toe.

  geplaatst op
 • Nou, hij wordt niks niet groen hoor. Das dan weer jammer. Maar goed, een heel groot probleem om een euro aan het WNF te doneren is het natuurlijk ook niet!

  geplaatst op
 • Vanochtend uitgeprobeerd op het station. Erg leuke actie en de kleur verandert vrij snel na het versturen van de sms.

  @Mike vanochtend 8:30 stond de teller op 1198

  geplaatst op
 • Ik loop er elke dag langs. Prachtig om de reactie van mensen te zien: ze toetsen de code in, kijken verrwachtingsvol naar de boom en, hoera, hij doet 't. Ik vind het leuk en het trekt volk! Fotootje op http://twitpic.com/srq67

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.