Leeflang & Frambach winnaars PIM Marketing Literatuurprijs 2009

Leeflang & Frambach winnaars PIM Marketing Literatuurprijs 2009

Het is dinsdag 24 november 2009. Rond 18 uur. De Agorazaal in de VU in Amsterdam is gevuld met een geïnteresseerd publiek dat presentaties van de drie genomineerden voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2009 inclusief uitreiking komt aanschouwen. Leeflang en Frambach wonnen met “Marketing aan de top.”

Naast het tevens genomineerde boek “Cross media concepting” door I. Reynaert, D. Dijkerman en N. Fokkema deed Prof. Dr. Leeflang (hoogleraar marketing aan de universiteit van Groningen) een boekje open over zijn wetenschappelijk onderzoek naar de veranderende marketingfunctie vanuit het perspectief van: oriëntatie, organisatie en gedrag. Leeflang kwam met opzienbarende uitkomsten over de stand van zaken aangaande de internationale, traditionele marketing.

Zo sprak de hoogleraar marketing –co-auteur dus van het winnend marketingboek over het schrijnend gebrek aan innovatie bij de traditionelen als ook de zwakke ‘Customer connection’ om maar niet te spreken over het effectief gebruik van de aanwezige CRM. Ook sprak Leeflang over de verandering in plaats die de marketingafdeling binnen een organisatie inneemt tegenwoordig. Bovenal blijft accountability –het hard maken van het aantoonbaar rendement van de marketinginspanningen- een uitdaging voor de marketingafdeling in de zeven onderzochte landen(waaronder Nederland, Engeland, VS en Zweden).

Recordaantal

2009 was een jaar met een recordaantal inzendingen van 46 ingezonden marketingboeken. Het doel van de PIM Marketing Literatuurprijs is om vernieuwing in het Nederlandse marketing vakgebied te stimuleren en goede publicaties onder de aandacht van marketing- en sales managers te brengen. De onafhankelijke jury van de PIM Marketing Literatuurprijs 2009 wordt voorgezeten door Drs. Hans Molenaar, Voorzitter Platform Innovatie in Marketing.

Jury

De juryleden waren:
- Prof.dr.mr.ir. Sicco Santema (hoogleraar marketing, TU Delft),
- Drs Tim de Boer (directeur Pleon
- Drs. Wil Wurtz (voorzitter CRM Genootschap)
- Drs. Arend-Jan Nijhuis (Programma Manager ING)
- Ing. Bjørn. Hascher (uitgever/hoofdredacteur vakblad ITcommercie)
- Mijke Post (redacteur vakblad Marketing Tribune)
- Egbert Jan van Bel (Beeckestijn Business School)

Presentatie

Na de opening door voorzitter Hans Molenaar (PIM, Beeckestijn Business School), mocht ik ‘mijn ding doen’ met een presentatie over de totstandkoming van het Handboek Online Marketing. Die kun je als je dat leuk vindt, hieronder bekijken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.