LinkedIn open voor externe ontwikkelaars

24 november 2009, 06:01

{title}Vanaf vandaag kunnen externe ontwikkelaars zelf voor het zakelijke social network LinkedIn applicaties maken. Via de website developer.linkedin.com zijn de Application Programming Interface (API’s) toegankelijk om innovatieve, zakelijke applicaties te ontwikkelen. Met de API’s kunnen externe programmeurs applicaties maken op basis van de professionele identiteit, het aantal connecties en de mate van activiteit van de 52 miljoen LinkedIn gebruikers wereldwijd (1,3 miljoen Nederlandse gebruikers). Deze stap, zo meldt het persbericht van gisteravond, volgt op een reeks succesvolle applicaties ontwikkeld door bedrijven als Microsoft, IBM en RIM.

Het openstellen van LinkedIn voor het ontwikkelen van applicaties door derden helpt miljoenen professionals wereldwijd om het sociale netwerk in te zetten om succesvoller en productiever te zijn. Bij Tweetdeck zijn ze er hier op het LinkedIn blog alvast lyrisch over: “It’s amazing to have access to such a powerful platform on tap at any time.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!