Microsoft partnert met LinkedIn voor Outlook Social Connector 2010

19 november 2009, 06:27

{title}

Op de Microsoft Professional Developers Conference heeft Microsoft gisteren een preview laten zien van Outlook Social Connector, een nieuwe feature in Outlook 2010, die zakelijke en sociale netwerken direct met Outlook verbindt. Het eerste netwerk dat zich aansluit op de publieke Outlook Social Connector betaversie is LinkedIn. ‘Hierdoor kunnen de honderden miljoenen gebruikers van Outlook via hun inbox hun professionele netwerk bijhouden en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen,’ meldt het persbericht.

OSC

Op het Team Blog van Microsoft Outlook 2010 (interessant om te volgen lijkt mij) lees je deze omschrijving van de Outlook Social Connector:

“The Outlook Social Connector (OSC) brings social views of your colleagues and friends right to your Inbox. As you read your e-mail messages, glance down at the new People Pane to see the picture, name, and title of the sender. A rich, aggregated collection of information about the sender is included.”

LinkedIn

Op het blog van LinkedIn heeft Elliot Shmukler een paar ‘benefits’ opgeschreven voor de LinkedIn gebruiker. Je kunt je Linked-in contacten direct bijhouden in Outlook, ze ook direct mailen en je netwerk uitbouwen.

2010

Stay tuned, schrijft iedereen. “You’re counting your chickens before they’ve hatched,” schrijft een van de reageerders op het LinkedIn blog. Het duurt nog even voordat Outlook 2010 er is, en dat LinkedIn hard roept dat ze de eerste zijn is een typisch gevalletje van eerst zien, dan geloven. Benieuwd welke social networks zich nog meer direct aansluiten, of ze dat willen en of Microsoft dat wil.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!