• Mobile
  wordt gesponsord door

Zoektocht naar een deal in de mobiele telecomhel (#1)

Zoektocht naar een deal in de mobiele telecomhel (#1)

{title}Het is weer einde van het jaar en de strijd begint weer. Een nieuwe telefoon met abonnement van dezelfde provider of overstappen? En dan nog de keuze tussen sim-only of telefoon met toestel. Dit is heel andere koek dan een geschikte zorgverzekering uitkiezen! Ook die moet trouwens binnenkort even gecheckt worden, want die van mij is veel te duur. Geen slecht idee om dan alles in één keer even goed te regelen, kan ik weer een jaartje vooruit. Ik ga op zoek ga naar het goedkoopste abonnement met het mooiste toestel. In een korte serie hou ik jullie op de hoogte van mijn zoektocht en vertel natuurlijk meteen wat me opvalt, in de hoop dat jullie er iets aan hebben.

Voordeel

Het moet gezegd, ik begin mijn zoektocht met een flink vooroordeel. Zo vind ik Telfort geen optie meer, vanwege ervaring in het verleden en gewoon het feit dat ze vrij duur zijn. Ik bel en sms behoorlijk veel, en ik moet ook een internetabonnement erbij. Bij Telfort was dit in het verleden een duur geintje, dus dat doe ik niet nog eens. Ook met mijn huidige HI-abonnement ben ik niet zo heel tevreden. Ik zit ook hier zelfs na ophogen nog buiten mijn bundel met enige regelmaat en dat kost me meteen kapitalen. Dat besef kwam nog harder aan toen ik in het buitenland (Indonesië) met een lokale simkaart (van Simpati) voor 4 eurocent naar Nederland kon sms’en. Moet je hier eens proberen, naar het buitenland smsen. Dat kost meteen meer dan 50 eurocent! Of je nou een prepaid of een abonnement hebt. Ik zeg: schande. Dus het komt er eigenlijk op neer dat HI en Telfort afvallen.

Telefoons

Qua telefoons ben ik ook een lastig verhaal. Ik wil een hippe telefoon, liefst een PDA, die een goede camera heeft (ik moet toch mooie foto’s kunnen Moby-en) en die liefst Wifi én snel mobiel internet heeft (dus HSDPA of dan tenminste GPRS) en niet te groot en lomp is. Nu zit ik al tijden te wachten op de Palm Pré, die ik acuut zou aanschaffen als die hier eenmaal was, maar het lijkt erop dat die telefoon nog even op zich laat wachten. Verder behoort ook een mooi nieuw type Blackberry tot de opties, niet de Bold, want die is net een beetje te lomp, maar de nieuwe Curve 8520 is zeker een optie. En natuurlijk is daar de iPhone. Ik vind hem asociaal groot voor een gelikt Apple-product, maar het is zo’n mooi product. Ik heb hem namelijk wel eens uit mogen proberen (thanks broertje!) en alles reageert lekker en hij is dun. Maar ja, aan de andere kant ontbreekt multitasken op de iPhone, iets waar ik op mijn huidige Blackberry 8120 zo blij mee ben en nogmaals: hij is groot.

Geen Nokia

Nu vind ik het zelf lastig dat ik eigenlijk best ernstige vooroordelen heb. Punt is namelijk dat ik eigenlijk bij voorbaat al geen Nokia wil hebben, geen Sony Ericsson wil hebben en eigenlijk is ook Motorola een beetje uit de gratie geraakt. Eigenlijk veel merken die ik in het verleden heb geprobeerd vind ik op de één of andere manier niet gaaf meer. Waarschijnlijk omdat Nokia gewoon geen stabiele, mooie, gelikte, stevige telefoons meer maakt (nouja, ze zijn inmiddels op de goeie weg weer) en omdat Sony Ericsson’s ook een groot speelgoed gehalte hebben en Motorola had ineens allemaal telefoons met rare kleurtjes en bugs in de software en geen 3G ondersteuning. Nou moet ik van dat laatste eerlijk toegeven dat ik niet weet of dat nog zo is, dus Motorola zou ik wellicht in mijn zoektocht kunnen meenemen.

Stad en land

Dus, met deze informatie in gedachten ga ik de komende tijd stad en

land

website afzoeken, in de hoop een voordelige deal tegen het lijf te lopen. Vergelijkingssites, verzamelsites, niche-sites, sites van providers, en wellicht ga ik nog een poging doen om via sociale media erachter te komen wat ik moet doen. Tot nu toe mis ik de e-mails van verschillende partijen die vorig jaar rond dit tijdstip doorhadden dat mijn abonnement afliep. Is die telecommunicatiewet toch niet helemaal handig. ;)

Heb jij bij deze al een geweldig idee voor mijn zoektocht? Of wil je even uit de doeken doen hoe jij bij jouw topdeal bent gekomen (overigens zonder al te veel in details te treden, overzicht boven alles)? Of vind jij dat Motorola een hele gave telefoon heeft voor mij? Dan hoor ik dat natuurlijk graag. Volgende week meer over mijn zoektocht!


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Schaamteloze zelfreclame: er zijn goede vergelijkingswebsites... ;) (op een artikel als dit mag het toch? ;))

  Maar even inhoudelijke reactie: Hi is inderdaad niet de goedkoopste. Afhankelijk van welke telefoon je wil is mogelijk Sim Only een goede optie. Dan moet je wel de telefoon los kopen. Bij Ben bel je vanaf 3 cent per minuut. Als je een abonnement met toestel wil dan is Telfort helaas vaak wel een goedkope keuze. Ze zitten bij Telfort meestal zo rond de 8 cent per minuut (afhankelijk van je abonnement).

  De i-Phone abonnementen zijn ook vrij voordelig, je betaald 1 prijs en krijg belminuten, sms en mobiel internet. Voor 30 euro krijg je bijvoorbeeld 150 minuten EN sms'jes EN snel mobiel internet - omgerekend zo'n 8 cent per sms of belminuut.

  Vragen? Bezoek mijn website eens ;)

  Verder leuk geschreven artikel. Alleen de telecom is geen hel, het is best leuk.

  geplaatst op
 • @Jorrit: Top, je heet Jorrit! ;)

  "De i-Phone abonnementen zijn ook vrij voordelig, je betaald 1 prijs en krijg belminuten, sms en mobiel internet. Voor 30 euro krijg je bijvoorbeeld 150 minuten EN sms'jes EN snel mobiel internet - omgerekend zo'n 8 cent per sms of belminuut."

  Maar daar zit je twee jaar aan vast. Dus je moet, vind ik altijd, even omrekenen naar 1 jaar en dan met sim-only enzo gaan schermen. Dan is de iPhone wel weer duur, dacht ik!

  geplaatst op
 • @anneliesje: Ben benieuwd hoeveel gratis telefoons je krijgt n.a.v. deze blogposts ;-) Kijk trouwens ook goed naar de snelheid van mobiel internet bij de verschillende providers, ik kan me herinneren dat T-mobile een stuk langzamer is dan Vodafone.

  geplaatst op
 • Motorola Droid en Blackberry Storm 2 worden in deze engelse video vergeleken.

  Ik heb zelf een HTC Hero, ook een Android toestel met 200 belminuten voor 27,50 euro bij Vodafone (incl. de HTC Magic, die ik alleen met WiFi gebruik) en 9,50 voor onbeperkt internet.

  De Android toepassingen zijn geweldig! Layar natuurlijk maar ook Twidroid en Google Maps.

  geplaatst op
 • De Blackberry Curve 8520 heeft geen goede camera, dus als dat een eis is valt die ook af. Eigenlijk hebben alle "hippe"/hype telefoons geen geweldige camera. Voor een goede camera kom je bij een SonyEricsson Satio (12 Mp, maar die draait hetzelfde OS als de Nokia E & N-series welke je niks vind). Of bij een Samsung Pixon12, maar die draait een eigen OS van Samsung zelf zonder apps en valt niet onder de categorie "hip" ;)

  Zelf heb ik (prive) dezelfde combinatie als waitsee boven me en dat bevalt prima! De Hero is een geniaal apparaatje met genoeg apps (Layar, Google Streetview!), capacitief scherm, redelijke 5 Mp camera en Vodafone heeft een goed netwerk met het snelste internet van alle internetabonnementen die een tientje per maand kosten.

  Zakelijk heb ik een Nokia E75, die als je veel typed (SMS & e-mail) prettiger werkt dankzij het echte toetsenbord dan het onscreen toetsenbord van de Hero. Maar dan mis je wel alle hype rondom de hippe toestellen ;)

  geplaatst op
 • Geen Nokia of Sony Ericsson? Dan blijven eigenlijk alleen samsung en HTC over ongeveer.
  Ik kan je de HTC Touch HD 2 aanraden. Bij Vodafone krijg je bij de meeste online telecomwinkels de eerste 6 maanden 50% korting op je abonnement en de eerste 6 maanden 50% korting op je internetbundel. Bovendien kun je gratis je sms'jes verdubbelen. Dit is nog geldig tot het eind van het jaar.
  En nee, ik werk niet bij vodafone (wel bij een online telecomaanbieder :).
  Succes met je zoektocht.

  geplaatst op
 • Ha! allemaal leuke reacties :D Thanks! Ik zal ieders tips meenemen voor het vervolg van mijn zoektocht. Overigens vond ik de Satio er gisteravond in de tv-commercial ook wel hip uitzien. Dus wie weet!

  @bram zou leuk zijn ;)

  geplaatst op
 • @ruud, ook Blackberry en Apple heeft Annelies nog niet uitgesloten.

  @annelies, Je wilt snel internet, dus HSDPA of eventueel GPRS. Elk toestel ondersteund GPRS, dit is traag internet, dus je moet wel echt op zoek naar 3G (HSDPA/UMTS).
  Om overal snel internet te hebben zou ik niet voor T-Mobile gaan, aangezien het 3G-bereik zeker niet overal optimaal is.
  Zoals Ruud al zei, Vodafone is een goede optie. Wat betreft toestel durf ik geen advies te geven. Zelf vind ik Android (HTC Hero) erg lekker werken en is het toestel een stuk voordeliger dan een iPhone.

  geplaatst op
 • Annelies je hebt helemaal gelijk, het is een hel, de zoektocht naar het juiste abonnement i.c.m. de juiste (lees hipste) telefoon.
  Wat me wel opvalt in de reacties tot nu toe zijn ze voornameklijk gericht op kosten belminuten, aanbiedingen en kenmerken telefoons, aanvankelijk heb je daar ook om gevraagd.

  Enigzins verbaast het me dat er weinig mensen zich bekommmeren om de aanbieder zelf en haar voorwaarden, het lijkt hier wel alleen te draaien om prijzen en aanbiedingen. Dus al die aanbiedingen
  werken weldegelijk, we laten ons graag verleiden.
  Als je verder kijkt (om de hel nog heter te maken) loop je soms tegen onaangename verrassingen aan. Als voorbeeld; De jaarlijkste inflatie correctie op het abonnements tarief van telfort? Niet dat dit (nu, 2,5%) niet veel uitmaakt.
  Of een ander punt; Periode dat het beltegoed geldig is, dat is er ook 1 om niet te vergeten.
  Uiteindelijk willen de aanbieders geld uit je zak kloppen, ze willen allemaal heel graag dat je buiten je bundel raakt. Ook al kun je maandelijk je abonnement wijzigen/afstemmen.

  Even heel kort: Uiteindelijk moet je het doen met de aanbieder!

  Mijn mening Annelies, kies een aanbieder die bij je past kijk daarna na of jouw hippe telefoon erbij zit.
  Word het een sim only abonnement van Ben of een gsm abonnement incl. gsm van Vodafone, Who cares! 1 of 2 jaar lang een rekening die je niet begrijpt, of kosten die je over het hoofd heb gezien, zijn vervelend om daar elke maand mee geconfronteerd te worden.

  Daarbij ben ik ook benieuwd of je uiteindelijk kiest voor een abonnement incl. telefoon of voor een sim only abonnement. Mocht je voor een sim only abonnement kiezen, dan ben ik reuze benieuw of het artikel Ben de beste van je collega ook voor jouw geldt.

  In ieder geval veel succes

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.