TEDtalk Tuesdays: Siegfried Woldhek

11 november 2009, 09:42

Twee weken geleden lanceerden we een nieuwe rubriek op Marketingfacts: TEDtalks Tuesdays! Volledig geïnspireerd op de actie van CNN zal ik elke dinsdag

-eh ja- een talk plaatsen uit de geweldige collectie van TED.com voorzien van wat persoonlijk commentaar of misschien een actuele aanleiding. De derde talk die ik met jullie wil delen is van Siegfried Woldhek:

De moeite waard omdat …

Er zijn niet veel Nederlanders die op TED hebben gesproken. Theo Jansen en Frans Lanting enkele jaren geleden, Louise Fresco en ondergetekende afgelopen februari. Siegfried Woldhek stond vorig jaar dus 3 minuten in de schijnwerpers, met dit fantastische verhaal. Het is enorm knap hoe hij zo’n grote zoektocht naar 3 minuten weet te vertalen. Nu zijn de portretten van DaVinci natuurlijk van zichzelf al om te smullen, maar de manier waarop Woldhek zijn woorden combineert met de beelden is erg knap. Typisch TED ook om zo’n ontdekking aldaar voor het eerst te presenteren.

{title}

Jim’s persoonlijke noot

Siegfried Woldhek heb ik sinds TED leren kennen als een zeer bevlogen kunstenaar met een ongelooflijk netwerk. Als lid van het Comiteé van Aanbeveling van TEDxAmsterdam heeft hij ons enorm geholpen met het samenstellen van de gastenlijst. Twee weken geleden mailde hij mij overigens nog dat zijn ontdekking ook een vervolg heeft. Samen met zijn broer Gijs heeft Siegfried een 3D-model gemaakt van het hoofd van Leonardo DaVinci.

Jim Stolze is organisator van TEDxAmsterdam, een officieel TEDx-event in licentie van TED dat plaatsvindt op 30 november 2010 in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Jim Stolze is een pionier en consultant op het gebied van digitale transformatie. Hij werd vooral bekend als de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties in Europa en het Midden Oosten. Bij RTLZ is hij wekelijks te zien als innovatie-deskundige in het televisieprogramma Toekomstmakers. Sinds 2017 staat Jim Stolze aan het hoofd van Aigency, een platform voor artificial intelligence. Met een jong team op het Amsterdam Science Park opereert Aigency als een 'broker' tussen vragen van multinationals (data) en studenten / startups (algoritmes).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!