NRC Handelsblad ePaper breidt uit naar meerdere eReaders

20 oktober 2009, 10:59

NRC Handelsblad ePaper breidt uit naar meerdere eReaders en iPhoneNRC Handelsblad is vanaf vandaag te lezen op alle gangbare eReaders in Nederland, van onder andere iRex Technologies, Sony, BeBook, Bookeen, Cool-er en Apple iPhone. Deze ontwikkeling is mogelijk doordat de NRC Handelsblad ePaper behalve in PDF voortaan ook in ePub van Adobe wordt geleverd. Dit open bestandsformaat maakt eenvoudig publiceren mogelijk op meerdere soorten en maten eReaders.

“Het is een belangrijke vervolgstap in de digitale beschikbaarheid van onze informatie in het algemeen en op de markt van eReaders in het bijzonder,” aldus Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever van NRC Media in het persbericht dat vandaag is uitgestuurd. “De informatie die onze redactie produceert is waardevol. Niet alleen in de vorm van ‘inkt-op-papier’, maar net zo goed als ‘pixels-op-beeldschermen’. De gestage groei van ons web- en ePaperabonnement toont aan dat steeds meer abonnees tot dat inzicht komen.”

Sinds 6 maart 2008 verschijnt NRC Handelsblad als één van de eerste kranten ter wereld dagelijks als ePaper op de iLiad e-reader van iRex. Inmiddels bedient NRC Handelsblad 2.500 ePaper- en ruim 9.800 webabonnees in Nederland en buitenland. Daarbij moet worden opgemerkt dat de eerste versie van de ePaper nogal wat kinderziekten vertoonde. Naast de niet altijd betrouwbare bezorging, was de opmaak vaak problematisch en zorgde de iLiad eReader voor nogal wat problemen (bron: eReaders.nl). Ik ben dan ook benieuwd hoe NRC Handelsblad de klanten van het eerste uur tegemoet is gekomen nu de nieuwe verbeterde ePaper beschikbaar is.

NRC Handelsblad ePaper kan dagelijks vanaf 15 uur worden gedownload tegen een abonnementsprijs van 16,50 euro per maand. Wie zich direct abonneert voor een heel jaar betaalt tijdelijk slechts 139,50 euro. Onder de naam NRC Handelsblad Digitaal ontvangt de abonnee hiervoor zowel het ePaper als toegang tot de webeditie. Ter introductie biedt NRC Handelsblad iedereen in het bezit van een eReader de mogelijkheid om ePaper 6 weken kosteloos uit te proberen via www.nrc.nl/epaper.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Arnoud

    Werkt goed op de BeBook (wel nieuwste firmware gebruiken, met epub ondersteuning).


    20 oktober 2009 om 17:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!